Buffalo Sabresin toimistolla on eletty viime kauden jälkeen kiireellistä aikaa, sillä sekä GM:n tontti että valmennus on laitettu seuran johdon toimesta uusiksi.

Nyt Sabresin uunituore päävalmentaja, puolustajalegenda Phil Housley, saa ryhmäänsä yhden miehen lisää, sillä 35-vuotias, entinen oman pään erikoismies Mike Komisarek, on palkattu Sabresin valmennusportaaseen.

Komisarekin uusi titteli on Sabresin kehitysvalmentaja, joten tämän myötä hän tulee työskentelemään paljon etenkin seuran nuorien pelaajien kanssa.

193-senttinen ja Hockey-Referencen mukaan 106-kiloinen ex-puolustaja pelasi omalla aktiiviurallaan 551 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän iski 14 maalia ja yhteensä 81 tehopistettä. Hän edusti NHL-kaukaloissa Montreal Canadiensia, Toronto Maple Leafsia sekä Carolina Hurricanesia.

Jo tilastoista on helppo päätellä, että kyseessä on niin sanottu stay-at-home-puolustaja sanan varsinaisessa merkityksessä.

Vaikka Komisarek ei pisteillä mässytellyt, tuli hän kuitenkin tunnetuksi hyvästä osaamisestaan omassa kenttäpäädyssä. Kanadalaispuolustaja olikin omalla urallaan yksi liigan parhaita alivoimapelaajia.

Eikä välttämättä ole sattumaa, että hän päätyi juuri Sabresin haaviin. Seuran viime kauden alivoimaprosentti oli nimittäin niinkin surkea, kuin 77,6, mikä oli NHL:n kuudenneksi huonoin lukema.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.