Urheilumedia The Sportster listaa kesän 2009 varaustilaisuuden onnistujat ja pettymykset.

Floppien listalta löytyy hieman yllättäenkin suomalaisnimi, kun kiekkotoimitus nostaa Joel Armian pettymysten joukkoon. Media tosin myöntää, että Armia on kehittynyt huimasti Winnipeg Jetsissä. Silti ainakin urheilumedian odotukset olivat vielä korkeammat.

Suomalaislupaus varattiin Buffalo Sabresiin kesän 2009 avauskierroksella. Hän siirtyi 2015 pelaajakaupassa Jetsiin.

– Hänestä ei tullut Buffalossa koskaan sitä tähtipelaajaa, jota hänestä odotettiin, The Sportster kirjoittaa.

Viime kausi oli vahva Armialle suhteessa nuorukaisen peliaikaan. Alivoimalla raatanut hyökkääjä iski 57 peliin tehot 10+9=19. Hän oli sarjan parhaita maalintekijöitä alivoimalla iskien neljä osumaa.

– Armia on kehittynyt viimeisten kahden kauden aikana. Hänellä on kaikki saumat tulla tasainen suorittaja NHL:ään. Hänestä ei tule kuitenkaan sellaista supertähteä kuin joskus odotettiin, urheilumedia summaa.

Torontolla suurin hutikuti

15 pelaajan listalla on paljon tuttuja nimiä. Floppien ykköseksi nousee Tyler Biggs. Toronto nappasi nuorukaisen 2011 22. varausvuorolla – tuo varaus oli kuitenkin hutikuti – nuori kiekkoilija pelaa tällä hetkellä ECHL:ssä.

Onnistujien kärjessä on Calgary Flamesin Johnny Gaudreau. Harva muistaa, että NHL-tähti varattiin vuonna 2011 vasta neljännellä kierroksella.

Muita yllättäjiä ovat Tampa Bay Lightningin toisen kierroksen ryöstö Nikita Kutsherov, Winnipeg Jetsin tähti Mark Scheifele sekä Coloradossa upeaa uraa pelaava Gabriel Landeskog.

Lähde: The Sportster