Toimittaja suorasanaisena – Bostonin ei kannata lähteä yliopistotähden perään

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Noin vuosi sitten Boston Bruins oli kynsin hampain yliopistotähti Jimmy Veseyn perässä.

Vesey ei tehnyt sopimusta Nashville Predatorsin kanssa ja odotti, että Predatorsin varausoikeudet umpeutuivat. Lopulta Harvardin yliopistossa uraansa tehnyt Vesey päätyi New York Rangersin riveihin, ja muun muassa Bruins jäi nuolemaan näppejään.

Tänä kesänä on ilmaantunut uusi ”jimmyvesey”, kun Denverin yliopistossa pelaava puolustaja Will Butcher kieltäytyi tekemästä sopimuksen Colorado Avalanchen kanssa ja hänestä on määrä tulla vapaa agentti ensi kuussa.

22-vuotias hyökkäävä puolustaja lopetti vahvan nelivuotisen yliopistouransa tehden menneellä kaudella seitsemän maalia ja yhteensä 37 tehopistettä 43 ottelussa

178-senttinen ja 86-kiloinen puolustaja on herättänyt suurta mielenkiintoa monilta eri seuroilta, kuten Detroit Red Wingsilta, Pittsburgh Penguinsilta ja Toronto Maple Leafsilta.

Myös Boston Bruins on kaipaa kipeästi vahvistusta siniviivalleen, erityisesti vasemmalle laidalle, mutta CSNNE.com-lehden toimittaja Joe Haggertyn mukaan joukkueen ei kannattaisi lähteä hänen peräänsä.

Haggertyn mukaan Bruins ei tarvitse alipituista nuorukaista, joka ei ole vielä todistanut tasoaan NHL:ssä. Joukkueen siniviivalta löytyy jo nuorta verta 21-vuotiaan Brandon Carlon sekä 20-vuotiaan Charlie McAvoyn muodossa.

Joukkue tarvitsisi enemmän veteraanipuolustajaa tuutoroimaan nuoria lupauksia ja tällaisen heidän olisi pitänyt vapailta markkinoilta naarata. GM Don Sweeney ei kuitenkaan tässä onnistunut.

Toinen syy siihen, ettei Butcheria kannata hankkia, on Haggertyn mukaan se, että Bruinsin prospektiosastolta löytyy lupaavia vasemmalta laukovia puolustajia. Bruinsin kannattaisi keskittyä enemmän Jakob Zboriliin ja Jeremy Lauzoniin ja katsoa harjoitusleirillä, mihin he pystyvät. Myös tuore 1. kierroksen varaus Urho Vaakanainen odottaa samalla osastolla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?