Jättisopimuksen saanut Johansen avain Nashvillen menestykseen? – ”Kauppa oli käänteentekevä piste seuralle”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Siitä on nyt reilut 1,5 vuotta, kun Nashville Predatorsin GM David Poile päätti tehdä rohkean peliliikkeen ja kaupata lahjakkaan puolustajaprospekti Seth Jonesin Columbus Blue Jacketsiin vaihdossa lahjakkaaseen sentteri Ryan Johanseniin.

Kantrikaupungissa ollaan selkeästi oltu tyytyväisiä hankintaan, sillä Predators kiinnitti perjantaina tähtisentterinsä kahdeksanvuotisella ja 64 miljoonan dollarin arvoisella jatkosopimuksella riveihinsä.

Kauppa ei mennyt Blue Jacketsinkaan osalta heikommin, sillä Jones pelasi viime kaudella todellisen läpimurtokautensa tehden 12 maalia ja yhteensä 42 tehopistettä.

Predators on kuitenkin Johansenin myötä kasvanut valtavaksi, mutta silti lupaavaksi joukkueeksi läntisessä konferenssissa.

Joukkueen top-4-puolustus on kenties koko liigan kovin, maalivahtiosastolta löytyy suomalaista eliittiosaamista Pekka Rinteen ja Juuse Saroksen muodossa sekä nyt myös hyökkäyksestä löytyy se kauan kaivattu ykkössentteri. Johansenin viereltä löytyy tulivoimaa kahtena peräkkäisenä kautena 30 maalia iskeneen Filip Forsbergin ja 31 maalia viime kaudella tehneen Viktor Arvidssonin muodossa.

Ylläoleva trio ei ollut dominoiva vain tehopisteiden valossa, vaan he dominoivat myös kiekonhallintaa, Corsi-tilastojen ollessa yli 55 prosenttia. Johansen on kolmikon vanhin, mutta hänkin täyttää vasta 25-vuotta ensi maanantaina. Jokainen heistä on nyt kiinnitetty pitkäksi aikaa, ja ikä on heidän puolellaan.

– 1,5 vuotta sitten teimme kaupan Columbuksen kanssa hankkiaksemme Ryanin, ja uskon kaikkien olevan kanssani samaa mieltä siitä, että kauppa oli käänteentekevä piste seuralle, Poile kertoi Predatorsin verkkosivuilla.

– Sopimusneuvotteluissa Ryanin agentti piti häntä joukkueemme kuljettajana, ja yhdyn siihen ehdottomasti. Uskon, että seuraavan kahdeksan vuoden aikana tulemme menestymään, ja kun menestymme, Ryan Johansen esittää siinä todella suurta roolia.

Johansen pelasi hurjat pudotuspelit tehden tehot 3+10 14 otteluun, mutta loukkaantui ja joutui leikkaukseen ennen Stanley Cup-finaaleita. The Tennesean-lehden toimittaja Adam Vinganin mukaan Johansenin odotetaan olevan täydessä kunnossa syyskuussa alkavaan harjoitusleiriin mennessä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?