Oletko Blackhawks-, Penguins-, tai Maple Leafs -fani? – Nyt on nimittäin syytä olla innoissaan

© Kuva: Getty Images

Tämän kesän ”jimmyvesey”, eli Will Butcher päätti olla tekemättä sopimusta Colorado Avalanchen kanssa, joten hänestä tuli täten rajoittamaton vapaa agentti. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että NHL:n jokaisella 31 seuralla on mahdollisuus tehdä sopimus nuorukaisen kanssa.

Kyseessä on siis 22-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja, joka kiekkoili vielä viime kaudella NCAA-sarjassa pelaavan Denverin yliopiston riveissä. 178-senttinen puolustaja iski pelaamissaan 43 ottelussa seitsemän maalia ja yhteensä 37 tehopistettä.

Hänet varattiin Avalanchen toimesta kesällä 2013, kun hänet kuulutettiin lavalle viidennellä kierroksella. Viimeisen neljän vuoden aikana on käynyt kuitenkin selväksi, että hän on selvästi varausvuoroaan lahjakkaampi pelaaja.

Nuorukainen kuitenkin kieltäytyi tekemästä sopimusta denveriläisseuran kanssa, joten kisa hänestä on täydessä tohinassa. Kanadalainen The Score uumoilikin nyt sivuillaan, mikä olisi Butcherin kannalta kaikista parhain osoite tulevaisuutta ajatellen.

Chicago Blackhawks

Ensimmäisenä sivustolla mainittiin Chicago Blackhawks, jonka puolustus on kokenut viime vuosien aikana suuren heikennyksen. Tänä kesänä joukkueen takalinjoilta poistuivat muun muassa Brian CampbellTrevor van Riemsdyk sekä Niklas Hjalmarsson.

Se tarkoittaa sitä, että kovan hyökkäyksen omaavan Blackhawksin takalinjoilla on nyt kova tarve Butcherin kaltaiselle tekijälle. Täten jenkkipakki pääsisi valmiiksi kovaan ryhmään, mutta saisi takuuvarmasti ainakin aluksi rutkasti näytönpaikkoja.

Pittsburgh Penguins

The Scoren toinen vaihtoehto Butcherin uudeksi osoitteeksi on hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins, joka menetti kesän vapailla markkinoilla Ron Hainseyn sekä Trevor Daleyn.

Täten Butcherin kaltaiselle kiekkotaiturille avautui paikka seuran kokoonpanoon, ja hän pääsisi hetimiten taistelemaan kiekkomaailman suurimmasta, eli Stanley Cupin mestaruudesta.

Lisäksi Butcher istuisi pingviinipaitaan jo pelkän pelityylin vuoksi. Penguins kun tykkää pelata nopeatempoista jääkiekkoa, ja kääntää peliä mahdollisimman nopeasti. Täten puolustaja on kuin tehty Penguinsin kokoonpanoon.

Toronto Maple Leafs

Maple Leafs on eittämättä murroksen kynnyksellä, sillä se on yksi NHL:n potentiaalisimmista joukkueista. Tästäkin huolimatta se taisteli tiensä pudotuspeleihin jo viime kaudella, joten vuotta vanhempana sillä on kasassaan todella pelottava arsenaali.

Butcher istuisi nuoreen ja nälkäiseen ryhmään kuin nenä päähän, sillä sen nykyiset puolustajaprospektit, kuten esimerkiksi ruotsalainen Timothy Liljegren, eivät ole vielä valmiita NHL:n tuomiin haasteisiin.

Täten hän saattaisi saada Maple Leafsin takalinjoilta jo ensimmäisellä kaudellaan mukavan roolin, kunnes Maple Leafsin muut lupaukset olisivat valmiita NHL-kaukaloihin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!