Kari Lehtonen lähtee ensi kauteen NHL-urallaan ensimmäistä kertaa selkeänä kakkosvahtina.

Lehtosen asema heikkeni merkittävästi jo toissa kevään pudotuspeleissä, kun kiekko ei tarttunut Dallas Starsin odottamalla tavalla ja vaikka viime kaudesta häntä onkin täysin turha lähteä yksin syyttelemään, viimeistään se vei teksasilaisseuran maalivahtimarkkinoille.

Lopulta haaviin tarttui viime vuodet Tampa Bay Lightningin maalinsuulla loistanut Ben Bishop, joka vaihtoi kesken viime kauden seuraa siirtyen Los Angeles Kingsiin. Hänet kiinnitettiin kuusivuotiseen sopimukseen ja tämän seurauksena Antti Niemi ostettiin ulos seurasta.

Samassa hetkessä Lehtosesta tuli seuran kakkosvahti. Bishop nimittäin tulee lähtemään tulevaan kauteen selkeänä ykkösvahtina.

Starsin hovitoimittajana pidetty Mike Heika näkeekin Sportsdayn mukaan Lehtosen pelaavan tulevan sesongin aikana noin kolmasosan joukkueensa runkosarjaotteluista. Tälle hän antaa myös selkeät perustelunsa.

– Ensinnäkin Ben Bishop on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, toisekseen Lehtosen pitäisi olla erinomainen kakkosvahti ja lisäksi Bishopin pitäminen tuoreena pudotuspelejä varten tulee olemaan tärkeää.

– Näen Kari Lehtosen pelaavan 30 ottelua, mutta se on toki vain minun näkemykseni. Toki Ken Hitchcock (päävalmentaja) on sanonut, että hän haluaa käyttää kahta maalivahtia mahdollisimman paljon, koska se on NHL:ssä nykypäivää.

Lehtonen ei ole ollut NHL-urallaan oikeastaan koskaan kakkosvahtina, joten kokemus tulee olemaan hänelle täysin uusi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.