Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kanelle paljon hänen kanssaan pelanneen Artemi Panarinin kauppa otti koville.

Kahden viime kauden aikana NHL:n ystävät saivat useampaan otteeseen hieraista silmiään, kun Kane ja Panarin laittoivat show’n pystyyn.

Kaksikko oli parhaimmillaan täysin pysäyttämätön, mutta tästä eteenpäin tutkapari kohtaa toisensa vain vastustajan roolissa, sillä Blackhawks kauppasi Panarinin aiemmin kesällä Columbus Blue Jacketsiin, Brandon Saadin palatessa takaisin Chicagoon.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten ollut pettynyt kaupan tapahtuessa. Siitä ei ole pienintäkään epäilystä, Kane avautuu Chicago Sun-Timesille.

– Artemi on loistava kaveri, tulin hänen kanssaan loistavasti toimeen kaukalon ulkopuolella ja kaukalossa kemiamme kohtasivat. Oli yksinkertaisesti hauskaa pelata hänen kanssaan joka ilta, joten tulen satavarmasti kaipaamaan häntä.

Kaksikon salaisuus kaukalossa vaikuttikin olevan se kaukalon ulkopuolinen ystävyys: kemiat toimivat yksinkertaisesti kaikin mahdollisin tavoin.

Ensi kaudella Kanella onkin edessään uuden tutkaparin löytäminen ja hän on avoin ajatukselle, joskin rivien välistä paistaa edelleen se pettymys siihen, ettei Panarin enää asetu hänen vierelleen.

– Kuka tietää, mitä tulee tapahtumaan? Minulla saattaa olla paremmat kemiat (Nick) Schmaltzin tai (Ryan) Hartmanin kaltaisten kaverien kanssa.

Mitä todennäköisimmin 28-vuotias yhdysvaltalainen tullaan kuitenkin istuttamaan Dallas Starsista Chicagoon palaavan Patrick Sharpin rinnalle.

– Tiedän, että olen pelannut aiemmin hyvin yhteen Sharpin kanssa. Odotan siis innolla tulevaa kautta ja seuraavaa haastetta.

Sharpille viime kausi oli todella rikkonainen, sillä 35-vuotias hyökkääjä puki Starsin tähtipaidan ylleen ainoastaan 48 runkosarjaottelussa ja niissä hän viimeisteli tehopisteet 8+10=18. Signaalit ensi kauden suhteen vaikuttavat kuitenkin lupaavilta.

– Näin Sharpien kuntosalilla tässä joku päivä ja hän näytti uskomattomalta, päävalmentaja Joel Quenneville hehkutti paluumuuttajaansa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.