Florida Panthers päätti lähteä tänä kesänä eri teille tshekkilegenda Jaromir Jagrin kanssa ja toistaiseksi kokenut konkari on ilman NHL-sopimusta.

Mitä todennäköisimmin 46 vuotta tulevan kauden aikana täyttävälle konkarille löytyy kuitenkin vielä ottajia. Hänet onkin viime päivinä yhdistetty sekä Ottawa Senatorsiin että Calgary Flamesiin.

Tiettävästi myös muut kanadalaisseurat ovat kiinnostuneita NHL:n kaikkien aikojen toiseksi eniten tehopisteitä tehneestä pelurista, sillä myös Montreal Canadiens ja Edmonton Oilers on yhdistetty huhuissa Jagriin.

Yahoo! Sportsin toimittaja Greg Wyshynski näkeekin, että Jagrin pelaaminen nimenomaan Oilersissa saattaisi olla erittäin toimiva yhtälö. Jagr nimittäin tunnetaan hurjasta sitoutumisestaan jääkiekkoon sekä valtavasta työnteosta kroppansa eteen, minkä myötä hän kykenee edelleen pelata absoluuttisella huipputasolla.

– Jos on olemassa yksi hyve sille, miksi Jagr sopisi (Edmontoniin), se on mentorin rooli. Jagrin työetiikka ja se, miten hän käyttää vartaloaan, toimisivat Leon Draisaitlille ja Jesse Puljujärvelle erinomaisena mallina, Wyshynski kirjoittaa artikkelissaan.

Wyshynski näkee potentiaalisina vaihtoehtoina myös Detroit Red Wingsin ja Arizona Coyotesin, mutta Jagrin näkökulmasta katsottuna Oilers olisi eittämättä se kaikkein paras vaihtoehto, sillä seuralla on aito mahdollisuus taistella vielä Stanley Cupista. Lisäksi Jagrille saattaisi albertalaisseurassa olla hyvinkin tarjolla hänen hamuama paikka kärkikentällisissä, joko Connor McDavidin tai Draisaitlin rinnalla.

Bleacher Report puolestaan kertoo Canadiensin seuraavan Jagrin tilannetta, mutta keskusteluyhteyden avaamisesta ei ole ainakaan toistaiseksi mitään konkreettista.

Samassa yhteydessä kyseinen pohjoisamerikkalaisjulkaisu esittää New Jersey Devilsin, siis Jagrin entisen seuran, olevan se kaikkein potentiaalisin pysäkki tälle tshekki-ikonille.

Näkemys Devilsistä perustuu sille, että Devils tarvitsee lisää tehoja hyökkäyspäähänsä ja Jagr teki edellisellä Devils-visiitillään 139 otteluun 96 tehopistettä. Lisäksi newarkilaisseuralla on palkkakattonsa alla sen verran paljon tilaa, että heillä on tarjota Jagrille rahakas yksivuotinen sopimus.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.