Turun Palloseura ja venäläisvahti Alexander Georgiev ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Syy tälle on se paras mahdollinen: Georgiev antoi New York Rangersin nuorten pelaajien kehitysleirillä sellaiset näytöt, että manhattanilaisseura kiinnitti nyt jo entisen TPS-vahdin kolmivuotiseen tulokassopimukseen.

Georgiev suuntaa jo ensi kaudeksi rapakon taakse ja hänet voidaan tituleerata jälleen yhdeksi suomalaisen maalivahtikoulun tuotteista. Georgiev nimittäin vietti viimeiset kolme kautta Turussa, Fredrik Norrenan opeissa.

21-vuotiaan nuorukaisen keskiarvollinen vuosipalkka NHL:ssä pelatessaan on 792 500 dollaria ja AHL:n puolella vastaava lukema on puolestaan 70 000 dollaria.

Rangers on itse asiassa lähestulkoon paras mahdollinen seura Georgievin tulevaisuutta ajatellen. Joukkue nimittäin kauppasi kesän aikana kakkosvahti Antti Raannan Arizona Coyotesiin ja tilalle tuli kokenut Ondrej Pavelec. Tshekkivahdin ura on ollut kuitenkin pahassa laskusuhdanteessa viime vuodet, joten kaikki flopin ainekset ovat ilmassa.

Myöskään matka ykkösvahdiksi, siis tulevaisuudessa, ei ole mitenkään mahdottoman pitkä. Newyorkilaisseuran kiistaton ykkönen on edelleen Henrik Lundqvist, mutta viime kausi osoitti, että kokeneen ruotsalaisen NHL-ura on laskusuhdanteessa. Saattaa siis hyvinkin olla, että parin seuraavan vuoden sisällä seurassa kaivataan uutta ykkösvahtia.

Georgiev pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa jo kaudella 2014-15, kun tilille kertyi 14 runkosarjaottelua. Seuraavalla kaudella hänelle kirjattiin kymmenen ottelua ja päättynyt kausi olikin sitten jo todellinen läpimurto nuorelle venäläiselle. Hän nimittäin pelasi TPS:n maalilla 27 runkosarjaottelua erinomaisin torjuntatilastoin 92,30/1.70.

TPS ja Georgiev solmivat tämän vuoden tammikuussa kolmivuotisen jatkosopimuksen, joka nyt siis purettiin yhteistuumin.

– Haluan kiittää Allua viimeisestä kolmesta kaudesta Turun Palloseuran riveissä. Maalivahtina hän on harjoitellut ahkerasti ja kehittynyt vuosi vuodelta Fredrik Norrenan ammattitaitoisen valmennuksen parissa, ex-NHL-vahti ja nykyisin TPS:n urheilutoimenjohtajana toimiva Antero Niittymäki hehkutti turkulaisseuran tiedotteessa.

– Hänen siirtyminen urallaan eteenpäin on merkki seuran erittäin laadukkaasta toiminnasta. Toivotan hänelle onnea ja menestystä uusissa ympyröissä

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.