Ranskan maajoukkuepaidassa kaikki ihastuttanut, ja myös KHL:ssä parhaimmillaan 62 tehopistettä runkosarjaan nakuttanut, Stephane Da Costa on palaamassa NHL:ään.

Da Costan paluuta NHL-kaukaloihin on pidetty jo jonkin aikaa varmana, mutta tarkempaa osoitetta ei ole juurikaan huhuissa liikkunut.

Nyt uudesta seurasta on saatu viitteitä, sillä KHL-toimittaja Aivis Kalnins kertoo ainakin kahden seuran olevan kiinnostuneita ranskalaistaiturin palveluksista.

Kalninsin mukaan ainakin Montreal Canadiens on ollut neuvotteluyhteydessä 28-vuotiaan hyökkääjäm kanssa, mutta hän toteaa myös Vegas Golden Knightsin olevan ainakin jollain tasolla kiinnostunut Da Costasta.

Toisin sanoen vastakkain vaikuttaisivat olevan se kaikkein perinteikkäin NHL-seura sekä uusi tulokas.

Da Costa vietti kaudet 2011-14 Ottawa Senatorsin organisaatiossa. Ensimmäisen NHL-ottelunsa hän pelasi kauden 2010-11 loppupuolella, siirryttyään juniorisarjasta maailman kovimpaan kiekkoliigaan, mutta hän ei ehtinyt missään vaiheessa tehdä lopullista läpimurtoaan NHL-tasolle, kun hän kaudeksi 2014-15 lähti kovemman palkan perässä KHL-jätti CSKA Moskovaan.

Kokonaisuudessaan Da Costalle kirjattiin NHL:ssä 47 runkosarjaottelua, joissa hän merkkautti tehot 7+4=11. AHL:ssä hän sen sijaan oli vauhdissa, sillä 159 runkosarjaottelua tuottivat pisteet 44+88=132.

KHL:ssä hänen ensimmäinen kautensa oli huikea, kun hän tinttasi 46 otteluun pisteet 30+32=62. Kaksi viime kautta olivat kuitenkin todella rikkonaisia ja niiden aikana hän pelasi ainoastaan 48 runkosarjaottelua.

Kaiken kaikkiaan Da Costalle kirjattiin KHL:ssä 94 runkosarjaottelua, pistein 46+50=96. Pudotuspeleissä hän iski 39 otteluun tehopisteet 15+13=28.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.