Kun New York Islanders varasi ruotsalaispelaaja Sebastian Ahon tänä kesänä NHL:ään, tiedettiin sen välittömästi aiheuttavan ongelmia etenkin pohjoisamerikkalaismedialle.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kanadalainen mediajätti TSN onnistui jo ensimetreillä sotkemaan ruotsalaisversion Carolina Hurricanesissa pelaavaan suomalaiseen Sebastian Ahoon.

Islanders nimittäin tiedotti aiemmin tällä viikolla tehneensä varauksensa kanssa tulokassopimuksen ja TSN luonnollisesti tarttui täkyyn kiinni.

Kaikki menikin hyvin siihen pisteeseen saakka, kunnes toimittaja lähti hakemaan artikkeliin valokuvaa. Hän nimittäin erehtyi liittämään uutiskuvaksi Hurricanesin-suomalaistähteen ja tätä ei otettu kovinkaan riemukkaasti vastaan suomalaisten NHL-seuraajien joukossa.

Ahojen sekaamista keskenään voisikin verrata tietyssä mielessä Daniel Sedinin ja Henrik Sedinin sekoittumiseen – heidän kohdallaan kyse on kuitenkin ”vain” samasta sukunimestä ja ulkonäöllisistä syistä.

Sinällään kyse ei ole mistään maailmanlopusta ja täytyy muistaa, että myös toimittajat tekevät virheitä siinä, missä kaikki muutkin ammateissaan tai ylipäätään elämässään.

Saatte siis anteeksi, TSN – mutta muistakaa ensi kerralla, että suomalais- ja ruotsalaispelaajia ei koskaan sovi sekoittaa keskenään, sillä sitä ei katsota kummassakaan maassa hyvällä.