Jussi Jokisella tulee olemaan Edmontonissa tärkeä rooli sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Kun albertalaisseura keskusteli suomalaishyökkääjän kanssa sopimuksesta, esille nousi myös Jesse Puljujärven nimi. Jokinen oli nimittäin mentoroinut Florida Panthersissa pelatessaan Aleksander Barkovia, ja ollut tälle suuri apu; nyt samaa toivotaan Puljujärven kanssa Edmontonissa.

34-vuotiaalla kokeneella Jokisella riittääkin uskoa Puljujärveen, etenkin nyt, kun ”Puljulla” on allaan täysin ehjä kesä.

– Hänellä on huima potentiaali. Uskon, että nyt, kun hän pääsee viettämään kesän täysin terveenä ja hänellä on jo ensimmäinen vuosi vyöllään, hänestä voi tulla todella hyvä pelaaja ensi kaudella, Jokinen hehkuttaa uuden seuransa verkkosivuilla.

Jokinen muistaa myös itse sen tilanteen, kun hän oli Puljujärven saappaissa. Tuolloin kalajokinen oli siirtynyt Dallas Starsiin ja siellä hänen mentorinaan toimi muuan Jere Lehtinen.

– Kun tulin Dallasiin ja Jere Lehtinen oli huonekaverini ensimmäisen vuoteni ajan, pystyin oppimaan häneltä, mitä sinun pitää tehdä tullaksesi NHL-pelaajaksi. Opin, miten sinun täytyy harjoitella, miten sinun on pelattava ja ylipäätään pidettävä huolta itsestäsi, joten opin häneltä todella paljon.

Dallasin ja Florida Panthersin lisäksi Tampa Bay Lightningia, Carolina Hurricanesia sekä Pittsburgh Penguinsia edustanut Jokinen sanookin, että hänen ovensa on aina avoinna Puljujärvelle.

– Kun hän tarvitsee jotain, olen täällä. Uskon hänestä tulevan loistava pelaaja Edmonton Oilersille ja pitkäksi aikaa. Hän on nuori kaveri, ja NHL:ään tuleminen ei ole helppoa, mutta tulen tekemään kaikkeni, että hän kasvaa sekä pelaajana että ihmisenä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.