Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on solminut tulokassopimuksen hänet tämän kesän NHL Draftissa kolmantena varanneen Dallas Starsin kanssa.

Heiskanen teki varaustilaisuudessa suomalaista kiekkohistoriaa, sillä hänestä tuli Aki Bergin ohella korkeimmalla varausnumerolla koskaan varattu suomalaispuolustaja.

Draftista on nyt kulunut pari viikkoa ja tänään Dallasista kantautui odotettu ilouutinen – Stars allekirjoitti 17-vuotiaan Heiskasen kanssa kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen.

Nuori suomalaispuolustaja tullaan satavarmasti näkemään Starsin NHL-leirillä syksyllä ja sitä kautta hänellä on aito mahdollisuus napata jopa NHL-paikka.

Toisaalta taas teksasilaisseuran GM:nä toimiva Jim Nill on painottanut maltillisuutta Heiskasen kohdalla ja ainakin tässä vaiheessa suunnitelmana on se, että nuori lupaus viettää vielä ensi kauden Suomessa, Helsingin IFK:n paidassa.

– Puhuttuamme hänen kanssaan NHL Draft Combinessa, hän palaa todennäköisesti vuodeksi Suomeen. Me emme halua kiirehtiä hänen kanssaan, Nill paljasti hyvin pian varaustilaisuuden jälkeen.

– Me tuomme hänet tulokasleirillemme, ja toivon mukaan myös (syksyn) harjoitusleirillemme, että näemme missä hän menee. Mutta kuten sanoin, niin emme aio kiirehtiä hänen kanssaan, ja jos hän tarvitsee vuoden Suomessa, menemme varmastikin sillä kaavalla.

Heiskasen vuosipalkka tulee olemaan tulokassopimuksen myötä NHL:ssä 925 000 dollaria, kun taas AHL:ssä hän tienaisi 70 000 dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.