Floridan leirillä loistanut Sebastian Repo NHL-sopimukseen! – Ottaako Jussi Jokisen paikan?

© Kuva: Juha Tamminen

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Florida Panthers on kiinnittänyt seuran lupausten leirillä loistaneen Sebastian Repon välittömästi leirin päätyttyä tulokassopimukseen.

Kyseessä on perinteiseen tapaan kolmevuotinen sopimus. Kuten aina tulokkailla, kyseessä on kaksisuuntainen sopimus. NHL:ssä pelatessaan Repon vuositulot ovat 925 000 dollaria, kun taas AHL:ssä hänen tienestinsä ovat 70 000 dollaria.

Nuori suomalaislupaus, jonka Panthers varasi tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa, on pelannut kotoisessa Liigassa 114 runkosarjaottelua, tehden niissä 63 tehopistettä, ja juuri kokemus miesten peleistä sai Panthers-johdon haukkomaan henkeään leirin aikana.

Repo, ja venäläispelaaja Maxim Mamin, saivatkin Panthersin urheilutoimenjohtajana toimivalta Brian McCabelta, joka itse on entinen pitkän linjan NHL-kiekkoilija, melkoiset kehut.

– He ovat erottuneet fysiikaltaan. He molemmat ovat pelanneet ammattilaisina parin vuoden ajan ja he ovat pelillisesti edellä joitain meidän 18-vuotiaita varauksia, mutta se on hyvä asia, McCabe kehaisi SunSentinelille.

– Me tarvitsemme kavereita, jotka ovat valmiita taistelemaan kokoonpanopaikoista – fyysisiä kavereita, jotka eivät pelkää taistella kiekosta. Meillä on melkoisen taitava pelaajisto, joten nämä kaverit pystyvät täydentämään heitä.

Repo itse paalutti leirin aikana olevansa valmis hyppäämään NHL-kaukaloihin välittömästi.

– Se otti minulta hetken aikaa tottua pienempiin kaukaloihin kuin Euroopassa. Peli on nopeampaa. Pidän siitä.

– Olen pelannut paljon sellaisia pelaajia vastaan, jotka ovat ehkä vahvempia kuin junioriliigoissa ja pelaajia, joilla on NHL-, AHL- ja KHL-kokemusta, joten olen valmis NHL:ään.

21-vuotias isokokoinen laituri saattaa siis olla todella voimakkaasti tyrkyllä Panthersin kokoonpanoon ensi kauden käynnistyessä. Repo saattaa itse asiassa toimia korvaajana Jussi Jokiselle, jonka Panthers osti ulos sopimuksestaan aiemmin tällä viikolla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia