Montreal Canadiens on solminut kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen ykkösvahtinsa Carey Pricen kanssa.

29-vuotiaan kanadalaisvahdin sopimus ulottuu aina kesään 2026 saakka ja hänen tuoreen kontrahdin kokonaisarvo on käsittämättömät 84 miljoonaa dollaria.

Uuden sopimuksensa myötä Price nousee NHL:n ylivoimaiseksi palkkakuninkaaksi maalivahtien osalta, sillä hänen vuosipalkkansa tulee olemaan 10,5 miljoonaa dollaria.

Aiemmin kyseinen titteli oli New York Rangersin Henrik Lundqvistin hallussa, sillä hän tienaa kautta kohden 8,5 miljoonaa dollaria. Nyt Price ohittaa hänet kuitenkin 2 miljoonalla dollarilla.

Samalla hänen vuositienestinsä nousevat, vielä tulevan kauden kattavaan sopimukseen nähden, peräti 4 miljoonalla dollarilla.

Toimittajan sana:

Carey Price kuuluu eittämättä tämän planeetan parhaimpiin maalivahteihin ja hän on täysin ansaitusti tituleerattu myös parhaaksi, Vezina Trophyn muodossa.

Tästä huolimatta 10,5 miljoonaa dollaria maalivahtiin on melkoinen summa. Vaikka maalivahtien ei pitäisikään sinällään olla eriarvoisessa asemassa kenttäpelaajien kanssa, todellisuudessa he ovat.

Tämä perustuu yksinomaan siihen, että hieman heikommallakin maalivahdilla voidaan voittaa mestaruuksia, mutta heikommilla pelaajilla ei niinkään.

Samalla Pricen sopimus jatkaa nyt sitä kiertokulkua, joka käynnistyi siinä vaiheessa, kun Connor McDavidin yli 13 miljoonan dollarin palkkavaatimus – siis agentin kautta esitetty – tuli julki.

Ja niinhän se menee, että se kaikkein kovapalkkaisin pelaaja määrittää markkinat. Voimme siis jäädä vain huolestuneina seuraamaan nykykehitystä, kun samaan aikaan palkkakatto uhkaa jämähtää paikoilleen.

– LUE LISÄÄ PALKKAKATTO-ONGELMASTA TÄÄLTÄ –

Mitä sitten Pricen sopimus tarkoittaa Canadiensille? No, se käytännössä ottaen sinetöi sen, ettei Andrei Markovia ja Alexander Radulovia nähdä ensi kaudella Habs-paidassa.

Toisin sanoen joukkue heikkenee viime kauteen verrattuna, vaikka se hankkikin Jonathan Drouinin. Mikäli nimittäin sitä haluaa oikeasti menestyä NHL:ssä, nykyrosteri on saatava pidettyä kasassa ja lisäksi vahvistettava aiempaan verrattuna.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.