Vapaiden agenttien markkinat ovat arvaamattomia, mutta yksi asia näyttää varmalta – Steve Mason ei jatka Philadelphia Flyersissa. The Philadelphia Inquirer-lehden toimittaja Sam Carchidin mukaan ”laiva on lähtenyt”.

Masonin lähtö oli odotettavissa kun Flyersin toinen maalivahti, Michal Neuvirth solmi kahden vuoden jatkosopimuksen joukkueen kanssa.

29-vuotias kanadalaisveskari on Columbus Blue Jacketsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2006. Hän siirtyi Flyersiin pelaajakaupassa vuonna 2013, vaihdossa maalivahti Michael Leightoniin ja kolmannen kierroksen varausvuoroon.

Mason pelasti uransa Flyersissa – Blue Jackets-aikana hänen torjuntaprosenttinsa oli 90.3%, mutta oranssipaidassa se nousi vakuuttavaan 91.8%.

Kuka kantaa jatkossa vastuun Neuvirthin kanssa?

Sportsnetin kiekkojournalisti Elliotte Friedmanin mukaan Flyersin kohteena on Flames-vahti Brian Elliott. Toinen vaihtoehto olisi Jonathan Bernier. GM Ron Hextallilla on kokemusta Bernierin kanssa työskentelystä Los Angeles Kingsistä.

Jos lähdetään käymään läpi joukkueen sisäisiä vaihtoehtoja, yksi potentiaalinen olisi myös nostaa lupaava prospekti Anthony Stolarz kakkosmaalivahdin tontille.

Minne Mason päätyy?

Steve Mason on julkisesti kertonut, ettei kannata kahden maalivahdin systeemiä. Hän haluaa olla selvä ykkösmaalivahti, joten tämä vähentänee kiinnostuneiden joukkueiden määrää.

Winnipeg Jets vaikuttaisi olevan todennäköisin osoite Masonille. On käynyt ilmi, että joukkue on ollut miehen leiriin yhteydessä keskiviikkona.

Jetsiltä puuttuu ykkösmaalivahti ja Masonista olisi siihen – match made in heaven?