Lepää rauhassa, Dave Semenko – Wayne Gretzkyltä tunteikas muistelo hyvästä ystävästään

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin legendaarinen enforcer, Dave Semenko, on menehtynyt 59-vuotiaana. Hän kärsi syövästä, joka vei valitettavasti hänestä voiton torstaina.

Semenko pelasi NHL-urallaan 575 runkosarjaottelua, joissa hän viimeisteli 65 maalia ja yhteensä 153 tehopistettä. Miestä ei koskaan tunnettu kiekollisesta pelaamisestaan, vaan hänen pääsijainen tehtävänsä oli suojella Oilersin suurinta tähteä, Wayne Gretzkyä.

Numero 99 hyvästelikin hyvän ystävänsä Oilersin verkkosivuilla julkaisemassa tiedotteessa.

”Hän oli yksi ensimmäisistä Oilers-pelaajista, joita tapasin vuonna 1978. Vielä tuolloin en tiennyt, minkälainen impakti hänellä tulisi olemaan minun elämääni ja uraani. Hän oli yksi kovimmista pelaajista, joita tiedän, mutta samalla hän oli suuri nallekarhu. Hän on rakastettu Oiler, jota tullaan kaipaamaan hänen lämpimän sydämensä ja hyvän huumorintajun vuoksi. Hän teki meistä kaikista parempia ihmisiä. Lepää rauhassa #27 ja kiitos ystävyydestä.”

Semenko edusti Oilersia vuodet 1977-1986. Hänen NHL-uransa päättyi Toronto Maple Leafsin paidassa kauden 1987-88 päätteeksi. Edesmennyt ex-pelaaja voitti Oilersin univormussa kaksi Stanley Cupin mestaruutta.