New York Rangers on päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta kesken viime kauden seuraan saapuneen Brendan Smithin kanssa.

Smith saapui Rangersiin viime kaudella, pelaajasiirtojen takarajalla, kun ensimmäistä kertaa yli kahteen vuosikymmeneen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Detroit Red Wings lähti suorittamaan pienimuotoista tyhjennysmyyntiä.

28-vuotias puolustaja pääsi heti sinuiksi uuden seuransa kanssa, kaikin puolin, ja hän vakiinnutti roolin joukkueensa pelaavassa puolustuskuusikossa.

Smith ehti pelata Rangersin paidassa 18 runkosarjaottelua ja hän kellotti peliaikaa keskiarvolta ottelua kohden 20:09. Niissä Smithille kirjattiin tehot 1+3 ja tehotilastoksi +2. Kokonaisuudessaan hän pelasi Red Wingsin ja Rangersin paidassa 51 runkosarjaottelua, pistein 3+6.

Vuoden 2007 ykköskierroksen varaus esiintyi erinomaisesti myös kevään pudotuspeleissä, kun hänelle kirjattiin kahden kierroksen aikana 12 ottelua, pistein 0+4.

Rangersin tiedettiin haluavan ehdottomasti päästä jatkosopimukseen Smithin kanssa, ja kun sekä Derek Stepan että Antti Raanta kaupattiin Arizona Coyotesiin ja Dan Girardin sopimus ostettiin ulos, avautui joukkueen palkkakaton alle roppakaupalla tilaa Smithiä varten.

Kokonaisuudessaan Smithin tuore sopimus on arvoltaan 17,4 miljoonaa dollaria ja pituudeltaan se on nelivuotinen.