Florida Panthersin ja tshekkilegenda Jaromir Jagrin yhteinen taival on kestänyt nyt reilun kahden kauden ajan.

Normaalisti kun puhutaan 45-vuotiaasta pelaajasta, ei jatkosopimus ole se kaikista tavanomaisin ratkaisu. Nimittäin yleensä 45-vuotiaat jääkiekkoilijat ovat viettäneet jo tovin eläkepäivien rauhaa.

Mutta sitten on Jagr. Pelaaja, joka rakastaa jääkiekkoa kenties enemmän kuin kukaan muu. Jagr on äärimmäisen kova harjoittelija, joka jaksaa treenata omalla ajallaan suuria määriä, ja valtavalla intohimolla.

Oikeastaan tämä onkin elinehto siihen, että pystyt viilettämään vielä 45-vuotiaana maailman parhaiden pelaajien keskuudessa illasta toiseen.

Jagr on jo tällä hetkellä NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi vanhin kenttäpelaaja. Hänen edellään ovat ainoastaan Gordie Howe (52 vuotta, 11 päivää) sekä Chris Chelios (48 vuotta, 71 päivää).

Lisää saattaa kuitenkin olla tulossa, sillä Panthers olisi halukas jatkamaan tshekkiläisen sopimusta vielä ainakin yhdellä kaudella. Seuralla on tähän kuitenkin yksi ehto; se haluaa tiputtaa Jagrin palkkaa ainakin jonkin verran.

Asiasta kertonut Miami Heraldin George Richards kertoo kuitenkin samalla, että Jagr ei ole ollut tähän kovinkaan suostuvainen.

Viime kaudella Jagr kuittasi itselleen 4 miljoonaa dollaria. Se on kohtalainen hintalappu pelaajalle, joka pelasi kaikki runkosarjaottelut, tehden niissä 16 maalia ja yhteensä 46 tehopistettä.

Jagr on tehnyt yhden vuoden sopimuksia kesästä 2011 lähtien, jolloin hän palasi KHL:stä takaisin taalakaukaloihin. Suurimmillaan hänen palkkansa on ollut tältä ajalta 4,5 miljoonaa dollaria, kaudella 2012-13.