Useat pohjoisamerikkalaislähteet kertovat Connor McDavidin allekirjoittavan Edmonton Oilersin kanssa kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen.

Viime viikkoina on liikkunut huhuja siitä, että McDavid olisi vaatinut uudeksi vuosipalkakseen 14 miljoonaa dollaria, mikä siis tekisi hänestä NHL:n ylivoimaisen palkkakuninkaan.

Monet uskoivat kuitenkin tuon olevan vain aloitussumma, josta neuvotteluissa tullaan alaspäin, mutta itse asiassa viimeiset tiedot kertovat, että kauaksi tuosta summasta ei tulla jäämään.

Sportsnetin toimittajana työskentelevä Elliotte Friedman nimittäin tietää kertoa, että McDavidin vuosipalkka tulisi olemaan käsittämättömät 13,25 miljoonaa dollaria.

Tuolla vuosipalkalla McDavidin uuden sopimuksen kokonaisarvo tulisi olemaan tähtitieteelliset 106 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa samalla sitä, että seuran toisen ”teinitähden”, saksalaisen Leon Draisaitlin, jatkosopimus tulee olemaan niin ikään tähtitieteellistä luokkaa.

Hänen kohdallaan puhutaan mitä todennäköisimmin vähintään 10 miljoonan dollarin vuosipalkasta ja kaiken kukkuraksi tuo sopimus astuu voimaan jo tulevalla kaudella, sillä Draisaitlin sopimus on katkolla.

Mikäli Oilers-kapteenin palkka tulee todella olemaan edellä mainittu kautta kohti, on hänen cap hit lähestulkoon 3 miljoonaa dollaria korkeampi kuin NHL:n kovapalkkaisimmalla kaksikolla, Jonathan Toewsilla ja Patrick Kanella, sillä he tienaavat vuodessa 10,5 miljoonaa dollaria mieheen.

Kuten kaikki varmasti hyvin tietävät, Toewsin ja Kanen kalliit sopimukset ovat aiheuttaneet Chicago Blackhawksille melkoisen määrän ongelmia palkkakaton suhteen. Nykyajan dynastiana mainostettu seura on joutunut muuttamaan pelaajistoaan rajusti, minkä seurauksena se on pudonnut kahtena viime keväänä jo pudotuspelien 1. kierroksella ulos mestaruuskarkeloista.

McDavidin nykyinen sopimus, joka on siis tulokaspahvi, kattaa vielä tulevan kauden, mutta sen jälkeen uusi tuore jatkosopimus astuu voimaan.