Dallas Stars kertoi aiemmin tänään aikovansa ostaa ulos Antti Niemen sopimuksen, mikä oli luonnollisesti valitettava uutinen suomalaisittain.

Nyt Teksasin suunnalta kantautuu myös positiivisia suomalaisuutisia, sillä Stars on tehnyt viime kaudella NHL-paikkansa vakiinnuttaneen Esa Lindellin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Lindellin tuore sopimus on yhteisarvoltaan 4,4 miljoonaa dollaria, joten suomalaispuolustajan vuosipalkka tulee olemaan ensi kaudesta alkaen 2,2 miljoonaa dollaria, minkä myötä hänen vuosipalkkansa kolminkertaistuu, ainakin cap hitin osalta.

23-vuotiaalle suomalaispuolustajalle mennyt kausi oli hänen toinen Pohjois-Amerikassa. Ensimmäisellä kaudellaan hän pääsi pelaamaan neljä NHL-ottelua, mutta muutoin kausi meni AHL:ssä, jossa hän tehtaili 73 runkosarjaotteluun puolustajalle upeat tehot 14+28=42.

Päättyneellä kaudella, joka oli siis hänen tulokaskautensa NHL:ssä, hän pelasi ylhäällä kiitettävät 73 runkosarjaottelua. Hänen tehopisteensä olivat 6+12=18.

Vaikka Stars jäikin pudotuspelien ulkopuolelle, oli kausi suomalaiselle varsin onnsitunut, sillä hän kellotti keskiarvolta ottelua kohden peliaikaa 21:52, mikä oli joukkueen puolustajista toiseksi eniten, ja lisäksi hän pääsi pelaamaan joukkueensa ykköspuolustajaparissa. Kaiken kukkuraksi hän sai vastuuta myös yli- ja alivoimalla.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.