Henri Jokiharjulle perjantain ja lauantain välinen yö Suomen aikaa oli unohtumaton hetki, kun Chicago Blackhawks varasi hänet NHL:ään ensimmäisellä kierroksella.

Erityislaatuiseksi hetken teki se, että tämän vuoden NHL Draft järjestettiin Chicagossa, hänestä tuli raikuvien suosionosoitusten kera Blackhawksin osalta varaustilaisuuden ensimmäinen varaus ja kaiken kukkuraksi hänet lavalle kuulutti muuan Patrick Kane.

Itse asiassa lavalla oli mukana myös Blackhawks-kapteeni Jonathan Toews, joka käytännössä ottaen kutsui Jokiharjun lavalle yhdessä Kanen kanssa.

RMNB

@rmnb
Chicago Blackhawks Patrick Kane and Jonathan Toews announce the team's selection of Henri Jokiharju with pick 29.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli melkoisen mullistava koko Jokiharjun perheelle, sillä sen lisäksi, että Henri varattiin Chicagoon, hänen isoveljensä Juho Jokiharju sai Jarmo Kekäläiseltä kutsun Columbus Blue Jacketsin lupaavien pelaajien leirille.

Isoveli Juho pelasi päättyneen kauden Pohjois-Amerikassa, Henrin tavoin, ja hän edusti Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelaavaa Clarksonin yliopistoa jo toisen kauden putkeen.

Vielä ensimmäisellä kaudellaan hänelle kirjattiin vain viisi ottelua, mutta päättynyt vuosi kartutti hänen kokemustaan 28 runkosarjaottelun verran ja hän iski niissä tehopisteet 5+4.

Juho Jokiharju on 21-vuotias hyökkääjä, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään. 178-senttinen ja 83-kiloinen peluri lähti Pohjois-Amerikkaan aikanaan Rauman Lukon A-junioreista, joissa hän naulasi kauden 2014-15 aikana 47 otteluun tehot 18+39=57.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.