NHL:n tämän vuoden vapaat markkinat eivät huimaa tasoltaan päätä, mutta joukkoon mahtuu toki joitakin kovia tekijöitä.

Yksi heistä on puolustaja Kevin Shattenkirk, joka kaupattiin kesken viime kauden St. Louis Bluesista Washington Capitalsiin. Shattenkirkin kauppaamisella oltiin huhuiltu jo ennen tätä noin vuoden päivät, joten hänen kauppaamisensa ei ollut minkään tason yllätys.

Mutta tällä kertaa Shattenkirk on siis vapaa agentti, ja hän on saanut keskustella joukkueiden kanssa eilisestä lähtien.

Nyt tampabay.com:n kiekkotoimittaja Joe Smith kertoo, että Tampa Bay Lightningin olisi tosissaan tähtipuolustajan kintereillä. Smithin mukaan seuran GM Steve Yzerman on kertonut, että Lightning aikoo katsastaa vapaita markkinoita uuden puolustajan ja laiturin toivossa.

Shattenkirk on keskustellut jo eilen useiden joukkueiden kanssa, joiden joukosta löytyy myös juuri Lightning.

On ehtinyt hylkäämään jo yhden tarjouksen

Ennen Shattenkirkin viime kauden kauppaamista huhuissa liikkua, että Blues olisi pyrkinyt liikuttamaan pakkiaan ”sign and trade” -kaupan muodossa. Se olisi siis tehnyt aluksi miehen kanssa jatkon ja liikuttanut hänet vasta tämän jälkeen toisaalle.

Lightningin uskottiin olevan miehestä tuolloinkin kiinnostunut, ainakin St. Louis Post-Dispatchin toimittaja Jeremy Rutherfordin mukaan.

Lightning tarjosikin huhujen mukaan Shattenkirkille tuolloin seitsemän vuoden mittaista pahvia, joka olisi ollut arvoltaan 42 miljoonaa dollaria. Ainakin vielä tähän ei puolustaja lopulta tarttunut.