NHL Draft 2017: Vihdoin seuraava suomalainen – Juuso Välimäki valloittamaan Kanadaa

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuuden toisena suomalaisena, kolmantena Dallas Starsiin varatun Miro Heiskasen jälkeen, kuulutettiin Juuso Välimäen nimi.

Numerolla 16 Calgary Flamesiin varattu Välimäki on Heiskasen tapaan puolustaja, ja kuten tiedetään, tämän vuoden varaustilaisuus on täynnä laadukkaita suomalaispuolustajia.

Samalla Välimäen NHL-varaus 1. kierroksella tarkoitti sitä, että suomalaispuolustajat jatkoivat historiankirjojen kirjoittamista: kyseessä on ensimmäinen kerta NHL:n historiassa, kun NHL:n ykköskierroksella huudetaan kahden suomalaispuolustajan nimi.

Tässä NHL Suomen näkemys Välimäestä:

”Juuso Välimäki kuuluu tämän vuoden Draftissa vanhimpien pelaajien joukkoon, sillä hänen kohdallaan oli vajaasta kuukaudesta kiinni, etteikö häntä olisi pystynyt varaamaan jo viime kesänä. Suomalaispuolustajalle tämä on hyvä asia, sillä hän pelasi erinomaisen kauden WHL:ssä, tehden yli pisteen ottelua kohden.

Nuoren suomalaisen vahvuuksia ovat eittämättä hänen luistelu, kyky antaa nopea ja ennen kaikkea voimakas avaussyöttö omista tai vaihtoehtoisesti nostaa kiekko jalalla ylös. Välimäki osaa käyttää myös kokoaan hyväkseen ja pelaa erinomaisesti kahteen suuntaan. Hän pystyy ottamaan kontolleen isoja peliminuuttimääriä, vaikka tekee kaikkensa joukkueensa eteen, muun muassa blokaten paljon laukauksia.

Vaikka nokialaislähtöinen puolustaja ei olekaan välttämättä se kaikkein näyttävin pelaaja kaukalossa, hän on erinomainen ”pelinrakentaja” ylivoimalla ja kehittynyt ylipäätään viimeisen vuoden aikana paljon hyökkäyspäässä. Lisäksi hän on nuoresta iästään huolimatta osoittanut olevansa johtaja kaukalossa sekä samalla myös erittäin maltillinen pelaaja, joka odottaa oikean hetken syntymistä; kyky nähdä kaukalo on niin ikään korkeaa luokkaa.”

-Marko Ollonqvist

» Jatkuuko suomalaisryntäys? Kuka on ykkösvaraus? Kaikki varatut pelaajat ja tuoreimmat draftiuutiset NHL Draft 2018 -sivultamme!

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia