NHL:ään varattiin tänä vuonna varsin legendaarisia nimiä, joskin tässä tapauksessa kyse oli heidän jälkeläisistään.

Ensimmäisenä vuorossa oli avauskierroksella, numerolla 14, Tampa Bay Lightningiin varattu Callan Foote. Hänen isänsä on legendaarinen Adam Foote, joka pelasi NHL:ssä upeat 1 154 runkosarjaottelua, teki niissä 308 tehopistettä ja voitti päälle kaksi Stanley Cupia, vuosina 1996 ja 2001.

Kokonaisuudessaan Adam Foote pelasi NHL:ssä 19 kautta, edustaen niissä samaa seuraa, joka tosin vaihtui Quebec Nordiquesista Colorado Avalancheksi, 16 ja puoli kautta.

Siinä, missä isä-Adam oli enemmän puolustava puolustaja, Callanilta löytyy enemmän avuja myös hyökkäyspäähän.

Edmonton Oilers kuulutti puolestaan kuudennella kierroksella Skyler Brind’Amourin nimen, varaten hänet numerolla 177. 17-vuotiaan hyökkääjän isä on muuan Rod Brind’Amour, joka loi NHL:ssä käsittämättömät 1 484 runkosarjaottelua ja 1 184 tehopistettä kattaneen uran.

Rod pelasi NHL:ssä yhteensä 20 kautta, edustaen niistä noin puolet Philadelphia Flyersia ja puolet Carolina Hurricanesia, jossa hän operoi nykyisin apuvalmentajana. Aivan kuten isänsä, myös Skyler on keskushyökkääjä.

Cayden Primeau, joka tulee melkoisesta jääkiekkosuvusta, varattiin puolestaan numerolla 199 Montreal Canadiensiin. Isokokoisen maalivahdin isä on Keith Primeau, joka pelasi NHL:ssä 909 runkosarjaottelua ja teki niissä 619 tehopistettä. Caydenin setä on puolestaan 774 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Wayne Primeau.

Huolimatta pitkistä uristaan, Wayne ja Keith eivät kumpikaan kyenneet voittamaan Stanley Cupia, joten nyt tuo tavoite siirtyy Cayden Primeau’n vastuulle.

Oman erikoisuutensa Caydenin tarinaan tuo se, että hänet varattiin numerolla 199. Kyseisellä numerolla varattiin aikanaan muuan Dominik Hasek ja lähes järjestään NHL:n varaustilaisuuksissa seurataan aina sitä, että tullaanko nimenomaan maalivahti varaamaan ”Dominatorin” kanssa samalla numerolla – nyt niin kävi.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.