Miro Heiskasen huimat esitykset alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa poikivat hänelle lopulta kolmossijan tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa.

Vielä ennen keväällä pelattuja alle 18-vuotiaiden MM-kisoja Heiskanen oli rankattu Top 10:n molemmin puolin. 17-vuotias suomalaisnuorukainen latoi kuitenkin seitsemään otteluun tehot 2+10, mikä on melkoinen suoritus puolustajalta.

Itse asiassa Heiskanen nousikin pisteillään yhdeksi kaikkien aikojen tehokkaimmista puolustajista, mitä siis tulee alle 18-vuotiaiden MM-kisahistoriaan.

Upeiden esitysten myötä Heiskanen alkoi nousta melkoisen kuumaksi perunaksi Pohjois-Amerikassa ja lopulta se johti siihen, että hän nousi valtaosassa rankingeista koko tilaisuuden kolmosnimeksi. Tuon sijan hän siis myös otti, kun Dallas Stars valitsi hänet kolmosvuorolla.

Samalla Heiskanen teki suomalaista kiekkohistoriaa. Hän nimittäin nousi NHL:n historiassa kaikkien aikojen korkeimmalla numerolla varatuksi suomalaispuolustajaksi, Aki Bergin rinnalle.

Dallasissa Heiskanen liittyy melkoisen suomalaiskatraaseen, sillä tällä hetkellä teksasilaisjoukkueessa jatkavat satavarmasti puolustajat Esa Lindell ja Julius Honka, sekä todennäköisesti myös maalivahti Kari Lehtonen. Antti Niemen lähtö sen sijaan lienee vain ajan kysymys.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.