Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen nappasi itselleen NHL-paikan, Toronto Maple Leafsin paidassa, viime kauden loppupuolella.

Nuori Maple Leafs -peluri joutui odottaa mahdollisuuttaan AHL:n puolella jopa tuskastumiseen saakka, tehden siellä 43 otteluun yhtä monta tehopistettä, mutta lopulta näyttöpaikka irtosi loppukaudesta ja viimeiset kahdeksan runkosarjaottelua hän viiletti NHL:n puolella.

Kapasen tontti löytyi nelosketjusta, kokeneiden Brian Boylen ja Matt Martinin rinnalta, ja peli kulki. Suomalainen sai vastuuta myös alivoimalla ja pudotuspeleissä hän vietti ikimuistoista iltaa, kun hän naulasi Washington Capitals -sarjassa yhteen otteluun kaksi maalia.

Maple Leafs on tällä hetkellä kuitenkin niin täynnä superjunnuja, ja Kapanen puolestaan menee kokonaisuudessaan hukkaan nelosvitjassa, että 20-vuotiaan laiturin nimi on noussut esille siirtohuhuissa.

Torontolaistoimittaja Howard Berger nimittäin kertoo, että Kapanen on yhdistetty New York Islandersiin. Hänen mukaansa Maple Leafs saattaisi saada suomalaispelurista vastineena jopa 1. kierroksen varausvuoron, mutta tästä tiedosta Berger ei ollut varma.

Siirto voisi olla kaiken kaikkiaan fiksu Kapasen NHL-uran kannalta, sillä Islandersin hyökkäysosastolla hänellä olisi paremmat mahdollisuudet nousta esimerkiksi kakkos- tai kolmosketjuun ja siten päästä näyttämään osaamistaan myös hyökkäyspäässä.

Kapanen on toistaiseksi pelannut NHL:ssä 17 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä yhden maalin. AHL:ssä sen sijaan 91 ottelua ovat tuottaneet tehopisteet 28+42=70.

Mitä tapahtui NHL Draftissa?: KAIKKI TÄÄLTÄ.