Antti Raanta toivoi jatkavansa New Yorkissa, kuten hän kevään aikana totesi, mutta nyt hän saa mahdollisuuden nousta Arizona Coyotesin ykkösvahdiksi.

Coyotes on ollut toistaiseksi yksi tämän päivän aktiivisimpia joukkueita pelaajamarkkinoilla. Ensiksi se hankki Niklas Hjalmarssonin Chicago Blackhawksista ja hyvin pian tämän jälkeen Arizonaan päätyi Rangers-kaksikko Antti Raanta & Derek Stepan.

Raanta nousee käytännössä ottaen automaattisesti Coyotesin ykkösvahdiksi, siis tilanteeseen, johon yltäminen Henrik Lundqvistin takana oli lähes mahdotonta. Coyotes nimittäin kauppasi ennen laajennusdrafti pitkäaikaisen ykkösvahtinsa Mike Smithin Calgary Flamesiin ja sieltä hankitulle Chad Johnsonille se ei mitä ilmeisimmin ole tarjoamassa jatkoa.

Odotukset 28-vuotiasta suomalaisvahtia kohtaan ovatkin aavikolla kovat.

– Olen luottavainen, että Antti Raannasta nousee erinomaiseksi ykkösvahdiksi, Coyotesin GM:nä toimiva John Chayka hehkutti toimittaja Stephen Whynon haastattelussa.

Ylipäätään Raannasta on puhuttu kevään ja kesän aikana uutena Cam Talbotina, suomalaisvahdin nimen noustua mukaan siirtospekulaatioihin.

Talbot nimittäin oli Rangersissa tismalleen samassa asemassa ennen Raantaa ja päättyneellä kaudella hän oli yksi NHL:n kuumimpia maalivahteja, pelaten hurjat 73 runkosarjaottelua ja johdattaen Edmonton Oilersin pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.