© Kuva: Getty Images

Red Wings tiputti eilen todellisen jättipommin – tässä syyt ratkaisuun

Detroit Red Wings joutui toimittamaan viikonlopun aikana muiden seurojen tavoin suojattujen pelaajien listansa Vegas Golden Knightsille, jotka julkaistiin suurelle yleisölle eilen.

Red Wingsin lista ei sen kummallisempia yllätyksiä pitänyt sisällään, jos erästä jättipommia ei lasketa. Nimittäin GM:nä toimiva Ken Holland päätti jättää Petr Mrazekin suojaamatta, ja suojasi sen sijaan vanhemman ja kalliimman Jimmy Howardin.

Liike aiheutti suurta ihmetystä, sillä vaikka Mrazekin mennyt kausi olikin hankala, todisti hän toissa kaudella olevansa parhaimmillaan eliittitason maalivahti. Myöskään Howard ei ole huono, mutta hänen parhaat päivänsä ovat jo takanapäin.

Nyt tähän kaikkeen on saatu syy, joka on Mrazekin asenne. Huhujen mukaan tshekkivahti on huonokäytöksinen ja hänen asenteensa on ylimielinen, mikä johti lopulta siihen, että Howard sai suojauksen ennen 25-vuotiasta tshekkivahtia.

MLive.com:n Ansar Khan kertoo, että Mrazek on ”rehentelijä ja että hänen itseluottamuksensa on taivaissa”. Huvittavaa kyllä, mutta Khanin mukaan nämä asiat johtivat alunperin siihen, että Red Wings kiinnostui aikanaan tshekkivahdista.

Red Wingsin suojattujen pelaajien listan, kuten myös kaikkien muiden seurojen, löydät kätevästi TÄÄLTÄ.