© Kuva: Getty Images

Mitäs ihmettä, Sami Vatanen jäämässä sittenkin Anaheimiin? – Kauppaa pidettiin jo satavarmana

Useat eri pohjoisamerikkalaiset mediajätit kertoivat lauantain aikana, että Sami Vatasen uusi osoite oli jo tuossa vaiheessa selvillä.

Koska NHL:n Trade Freezen käynnistyessä Vatasta ei oltu kaupattu uusiin maisemiin, hänen siirtoaan nimenomaan Vegas Golden Knightsiin alettiin pitää lähes satavarmana juttuna.

Asiasta kertoi muun muassa The Fourth Periodin päätoimittajana työskentelevä David Pagnotta omalla Twitter-tilillään.

Kun Ducks julkaisi suojattujen pelaajien listansa, ja sieltä puuttuivat sekä Vatasen että toisen huippupuolustajan, Josh Mansonin nimet, uskottiin tämän vain vahvistaneen edellä esitettyjä näkemyksiä.

Toisin sanoen Vatasen uskottiin toimivan lahjana Vegasille siitä, että he eivät varaa Mansonia ja suostuvat samaan aikaan ottamaan Kevin Bieksan sopimuksen vastaan.

Totuus saattaa kuitenkin olla täysin toinen.

Esimerkiksi SB Nation kertoo, että Ducksilla on jo sovittuna kauppa Vegas Golden Knightsin kanssa, mikä pitää sekä Vatasen että Mansonin suojattuina, vaikka he eivät suoranaisesti suojattujen pelaajien listalla olekaan.

Huhuja on luonnollisesti tässä vaiheessa paljon, mutta kuten tiedetään, Golden Knightsin GM:nä toimiva George McPhee on enemmän kuin kiinnostunut varausvuoroista ja hän onkin valmis lypsämään niitä juuri tällaisilla siirroilla.

Yhtenä skenaariona ilmoille on heitetty myös se, että Ducksin ja Golden Knightsin välillä olisi sopimus, jonka mukaan Vatanen siirtyy Vegasiin, mutta täysin laajennusdraftista irrallisessa kaupassa, joka toisi Anaheimiin selkeän hyökkäyspään vahvistuksen.

Anaheim Ducksin suojattujen pelaajien listan, kuten myös kaikkien muiden seurojen, löydät kätevästi TÄÄLTÄ.