© Kuva: Getty Images

Jarmo Kekäläinen tietää, mitä Blue Jacketsin pitää tehdä – ”Uskomme, että hän voi johtaa joukkueen seuraavalle tasolle”

Columbus Blue Jackets pelasi seurahistoriansa parhaan kauden, kun se sijoittui koko NHL:n neljänneksi, keräten 50 voittoa ja yhteensä 108 pistettä.

Toki matka katkesi pudotuspeleissä jo ensimmäiselle kierrokselle, kun tuleva mestari Pittsburgh Penguins oli etevämpi otteluvoitoin 4-1.

Tästäkin huolimatta Blue Jacketsin kausi oli ennenkaikkea positiivinen, sillä kokoonpanoa katsellessa on todettava, että seuran parhaat päivät ovat vasta edessäpäin. Tästä johtuen Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen haluaa ehdottomasti tehdä päävalmentaja John Tortorellalle jatkosopimuksen.

– Hän teki muun valmennusryhmän tavoin loistavaa työtä meidän eteemme. Meillä on paljon tulevaisuuden lupauksia, ja uskomme, että hän voi johtaa joukkueen seuraavalle tasolle. Joten toivottavasti onnistumme tässä, Kekäläinen kertoi Columbus Dispatchille.

Tulisieluisen valmentajan sopimus on päättymässä ensi kauden jälkeen, ja huhujen mukaan mies tulee vaatimaan uuteen pahviinsa 2 miljoonan dollarin vuositienestejä.

Blue Jacketsin lisäksi Tortorella on toiminut Vancouver Canucksin, New York Rangersin sekä Tampa Bay Lightningin päävalmentajana.