Vegas Golden Knights aloittaa pelinsä NHL-kaukaloissa tulevalla kaudella, ja enää seuran on hankittava riveihinsä pelaajat.

Las Vegas kiekkokaupunkina on todellinen tyhjä arpa, mutta sillä on kaikki potentiaali kasvaa merkittäväksi kiekkomarkkinaksi, kysykää vaikka Nashville Predatorsilta.

Predators liittyi NHL:ään laajennusjoukkueena kaudella 1998-99. Kuten lähes jokaisella muullakin laajennusjoukkueella, oli Predatorsilla kaukalossa hankalaa ensimmäisten vuosiensa aikana.

Lopulta siitä kasvoi pudotuspelien vakiokasvo, minkä kliimaksi nähtiin viime yönä päättyneellä kaudella, kun se pelasi Stanley Cupin finaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Predatorsin kannalta tärkeä asia oli, että se oli kaupunkinsa yksi harvoja suuria urheilujoukkueita. Toki se joutui kamppailemaan kannattajakunnasta NFL-joukkue Tennessee Titansin kanssa, mutta lähes koskaan se ei ole joutunut pelaamaan tyhjille katsomoille.

Vegasissa tilanne on vastaava, sillä tällä hetkellä se on kaupungin ainoa huipulla pelaava joukkue. Tilanne muuttuu vasta vuonna 2019 tai 2020, kun NFL-seura Oakland Raiders muuttaa kaupunkiin. Sillä on siis aikaa vakiinnuttaa itselleen fanaattinen kannattajakunta tulevien vuosien aikana.

Vaikka sekä Vegas että Nashville eivät kummatkaan ole perinteistä kiekkomarkkina-aluetta, on esimerkiksi Predators näyttänyt, että tästäkin huolimatta voit olla planeetan kuumin ja säkenöivin kiekkokaupunki. Tässä sitä on auttanut sen historian aikana keskikaupungissa sijaitseva kotihalli, joka löytyy myöskin Las Vegasista.

Esimerkiksi Ottawa Senators, siis kanadalainen NHL-joukkue, on kärsinyt pienoisesta yleisökadosta. Merkittävä syy tähän on se, että joukkueen kotihalli sijaitsee keskustan ulkopuolella.

Kaiken kaikkiaan Las Vegasilla on mahdollisuus tehdä itsestään merkittävä ja eksoottinen kiekkokaupunki, joka vetää porukkaa uumeniinsa ympäri Pohjois-Amerikkaa. Voittamisesta ei tarvitse murehtia vielä muutamaan vuoteen, joskin Golden Knights saa kerättyä itselleen varteenotettavan pudotuspelijoukkueen jo ensimmäiselle kaudelleen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.