Olen viime päivien aikana seurannut huvittuneena keskustelua PK Subbanin ja Sidney Crosbyn ”sanasotaan” liittyen.

Media ja fanit yrittävät kovin usein rakentaa ilmoille jotain sellaista, mitä tuskin on ollut koskaan olemassakaan. Tällä kertaa kyse on Subbanin kommenteista, jotka on tulkittu aivan liian vakavasti.

Niin mistä kommenteista?

No, Subban kertoi Crosbyn sanoneen hänelle kolmannen Stanley Cup -finaalin jälkeen seuraavaa:

”Usein kaverit mussuttavat jostakin, joka liittyy peliin tai on jotenkin henkilökohtaista, mutta hän tuli luokseni kertoakseen, että minulla on huono hengitys. Enkä tiedä mistä syystä, sillä käytän Listerineä aina ennen peliä. Joten olin sitä mieltä, että hengitykseni tuoksuu loistavalle.”

Tämän jälkeen Crosby antoi omat kommenttinsa asiaan toteamalla, että hän ei ole sanonut mitään tuollaista ja samaan hengenvetoon (pun intended) totesi Subbanin keksineen kaiken omasta päästään.

Totta kai Subban on sen keksinyt.

Pelaajat psyykkaavat jatkuvasti toisiaan kaukalossa, mutta pahanhajuisesta hengityksestä siellä tuskin puhutaan, koska sillä ei saa mitään muuta kuin vastustajan pelihuumorin kohdalleen.

Itse ainakin repeäisin.

Viimeisin käänne onkin sitten ollut se, että kaikki ovat ihmetelleet ja jopa kauhistelleet sitä, kuka tässä nyt puhuu totta ja kuka ei.

Siis ihan oikeastikko?

Tässä kohtaa nyt jokaisen tulisi miettiä kahta asiaa:

A: PK Subban on kyseisen kommentin antanut pelaaja, ja kuten tiedetään, hän tykkää leikkiä median kustannuksella sekä väritellä omaa maailmaansa ja B: Huumori on huumoria.

Subban on siis vain vedellyt niistä naruista, jotka ovat tuntuneet siinä kohtaa oikeilta – ei hän ole ollut mikään Watergate-skandaalin kaltainen syväkurkku.

Ylipäätään pelaajat eivät juuri koskaan puhu siitä, mitä kaukalossa on meneillään. Se on ikään kuin koodi – jopa hiljainen herrasmiessääntö – jota ei lähdetä rikkomaan.

Ja, jos vähän malttaa lukea rivien välistä, niin juuri siitähän Subbaninkin kommenteissa on kyse.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.