Pittsburgh Penguinsin ja Nashville Predatorsin välisessä ensimmäisessä Stanley Cup -finaaliottelussa nähtiin omanlaisensa episodi, jossa jäälle heitettiin kuollut kissakala.

Predators on ottanut tavakseen pudotuspeliotteluissaan heitellä kissakaloja kaukaloon, viimeistään ottelun loppuessa, merkkinä joukkueelle osoittamastaan tuesta. Viime yönä nähtiin kuitenkin tilanne, jossa Penguinsin-kotihalliin ottelua katsomaan saapunut Predators-fani, Jacob Deveral Waddell, heitti kesken ottelun jäälle kissakalan.

Tämän myötä ottelu jouduttiin keskeyttämään pohjoisamerikkalaislähteiden mukaan useaksi minuutiksi, joka ehkä on hienoista liioittelua TV-kuvan perusteella. Joka tapauksessa kyse oli häiriötilanteesta, mikä ei luonnollisestikaan ole hyväksyttävää.

36-vuotiaan Waddelin osalta seurauksena oli lopulta se, että kyseinen fani heitettiin ulos PPG Paints Arenalta ja hänet asetettiin porttikieltoon. Homma ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan nyt hän joutuu myös oikeuden eteen vastaamaan syytöksiin.

TribLive.com:n mukaan Predators-fania syytetään hulinoinnista, tapahtuman keskeyttämisestä sekä rikokseen liittyvän instrumentin hallussapidosta. Näistä syytekohdista viimeisin liittyy nimenomaan kissakalan hallussapitoon.

Pittsburghissa fanit eivät olleet tilanteesta kovinkaan mielissään ja itse asiassa tähän oltiin osattu jo varautua siten, että paikalliset kalamyyjät keskeyttivät hetkellisesti kissakalojen myynnin.

Waddell oli kuitenkin salakuljettanut kalan mukanaan Nashvillestä saakka ja kotikaupungissaan hänestä tuli jonkinasteinen kansallissankari. Esimerkiksi Predators-kapteeni Mike Fisherin vaimo Carrie Underwood, joka tunnetaan todella menestyneenä kantrilaulajana, iloitsi asiasta Twitterissä kuvaamalla Waddellia ”sankarikseen”.

Carrie Underwood

@carrieunderwood
My hero... 💙💛💙💛

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
So this dude just got kicked out of Game 1 of the Stanley Cup Final for throwing a catfish on the ice.

Myös Waddell itse lähti kommentoimaan toimintaansa Twitterissä, ilman minkäänlaista katumusta (vapaasti suomennettuna): ”Kuvittelin sen, tein sen ja se sai teidät kaikki repimään pelihousunsa!! Se oli LOISTOKASTA!!! ANTAA MENNÄ PREDS!!!”

TheCatfishJake

@JacobDeveral
imagine paying a fortune to watch the stanley cup final & smuggling in a stinky catfish only to get kicked out
I imagined it, i did it, and it got your folks all worked up!! It was GLORIOUS! !!! @Midday180 GO PREDS!!! #SMASHVILLE

Monet ovat kritisoineet NHL-fanien tapaa heitellä eläimiä kaukaloon, vaikka kyse onkin ollut kuolleista eläimistä ja tällainen reaktio asiaan onkin ollut varsin ymmärrettävä.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.