Ottawa Senators on todennäköisesti jättämässä erinomaisen pudotuspelikevään pelanneen Bobby Ryanin suojaamatta tulevassa NHL:n laajennusdraftissa.

Nykyisin 30-vuotias Ryan siirtyi Ottawa Senatorsiin kaudeksi 2013-14 ja yhdysvaltalaislaituri tekikin varsin pätevän sisääntulon kanadalaisseuraan, iskien kahden ensimmäisen kauden aikana 148 runkosarjaotteluun tehot 41+61.

Päättynyt kausi oli kuitenkin Ryanille todella hankala, siis runkosarjan osalta. Hän teki 62 runkosarjaotteluun ainoastaan tehopisteet 13+12, siis ylivoimaisesti NHL-uransa heikoimmat pisteet yhden täyden kauden, tai lähes sellaisen, aikana.

Tuossa kohtaa hänelle kesällä 2015 isketty 7 vuoden ja 50,75 miljoonan dollarin arvoinen sopimus alkoikin näyttää Senatorsin osalta melkoiselta hutilyönniltä, sillä koko NHL:n 23. parhaiten palkatulle pelaajalle kyseinen pistesaalis oli täydellinen pohjakosketus.

Sekä omaksi että Senatorsin onneksi Ryan pesi kasvonsa tämän kevään pudotuspelien aikana, kun hän teki 19 otteluun tehot 6+9 ja oli johdattamassa joukkuettaan aina Itäisen konferenssin finaaleihin saakka.

Yksi hyvä kevät ei kuitenkaan yksistään vielä riitä lunastukseksi häneen kohdistetuista odotuksista. Senatorsin uskotaankin jättävän Ryanin suojaamatta tulevassa laajennusdraftissa, sillä häntä tuskin napataan Vegasiin nykyisellä palkkakuitillaan ja se kertoo paljon laiturin nykyasemasta.

Kokenut yhdysvaltalaispeluri tiedostaa tilanteensa varsin hyvin myös itse ja sen myötä naureskeleekin omalle palkkakuitilleen. Tämä tuli ilmi, kun NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz kysyi häneltä, onko tämä ajatellut sitä mahdollisuutta, että Vegas ottaisi hänet.

– En. Hekö ottaisivat 7 miljoonaa dollaria kontolleen? Enköhän ole selvillä vesillä, Ryan totesi nauraen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.