Columbus Blue Jackets onnistui nousemaan tämän kauden runkosarjassa eliittijoukkueiden joukkoon, sillä se sijoittui koko NHL:n neljänneksi.

Matka tyssäsi pudotuspeleissä toki jo ensimmäiselle kierrokselle, kun tuleva Stanley Cup -finalisti Pittsburgh Penguins möyhensi ohiolaisseuran otteluvoitoin 4-1.

Nyt seuran GM Jarmo Kekäläisellä on edessään suuri kesä sen suhteen, miten loistavan kauden päälle lähdetään rakentamaan. Jatketaanko Columbuksessa nykyisellä kokoonpanolla, vai onko sen pyrkimyksenä vahvistaa runkoa, se jää nähtäväksi.

– Me emme ajattele asioita lyhyellä tähtäimellä. Meidän ikkunamme mestaruuteen ei ole vielä edes kunnolla auki, vaan olemme vasta raottaneet sitä, Kekäläinen kertoi Sportsnetin mukaan.

”Kaikilla hyvillä joukkueilla”

Sportsnetin arvostettu kiekkotoimittaja Elliotte Friedman kirjoitti kanadalaismedian nettisivuilla mielenkiintoisesta huhusta, joka piti sisällään huippulupaavan Ryan Murrayn nimen.

Blue Jacketsin vuoden 2012 ensimmäisen kierroksen varaus (#2) on loistava kahden suunnan puolustaja, mutta kuten Friedmankin huomauttaa, on seuran alakerta tällä hetkellä mukavan leveä. Lisäksi Murraylla on suuri vaihtoarvo, jonka Blue Jackets pystyy parhaimmillaan hyödyntämään, jos se näin vain haluaa.

”Ei ole salaisuus, että Columbuksella on leveä alakerta, etenkin sen jälkeen, kun valmennus uskalsi peluuttaa 20-vuotiasta Gabriel Carlssonia kaikissa viidessä pudotuspeliottelussa. He ovat yhä toiveikkaita, että 21-vuotias Vladislav Gavrikov saapuisi KHL:stä, mutta se on kaukana varmasti. Ryan Murrayn nimi on noussut esiin, mutta GM ei ollut halukas puhumaan pelkästään hänestä.”, Friedman kirjoitti.

– Kaikilla hyvillä joukkueilla hyökkäys alkaa puolustuksen kyvystä liikuttaa kiekkoa. Me emme tule luopumaan tästä vahvuudesta helpolla, sillä se vaikuttaa puhtaasti siihen, kuinka monta maalia tulemme tekemään, Kekäläinen päätti.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.