Viimeiset kolme kautta KHL:ssä pelanneen Ilya Kovalchukin on kerrottu avoimesti haluavan palata takaisin Pohjois-Amerikkaan ja NHL:ään.

Esimerkiksi New Jersey Devilsin – siis seuran, joka omistaa edelleen hänen oikeutensa – GM:nä toimiva Ray Shero on kertonut venäläispelurin paluuaikeista avoimesti. Hän on myös sanonut antaneensa Kovalchukin edustajille oikeudet neuvotella muiden NHL-seurojen kanssa, sillä 34-vuotiaan laiturilla ei ole tiettävästi haluja palata Devils-paitaan.

Jo alusta alkaen Kovalchukin paluun kohdalla todennäköisimmältä skenaariolta on vaikuttanut se, että Devils neuvottelee venäläisen kanssa sopimuksen, joka on jo valmiiksi sidottu pelaajasiirtoon johonkin toiseen NHL-seuraan.

Jo varmana monien papereissa pidetty paluu NHL:ään on ilmeisesti ottanut takapakkia. Toimittaja Slava Malamud nimittäin tietää kertoa, että Kovalchuk olisi muuttanut mieltään ja haluaa sittenkin jatkaa pelaamista KHL-seura Pietarin SKA:ssa.

Malamud raportoi syynä olevan Kovalchukin halut pelata ensi vuoden olympialaisissa, mutta samaan hengenvetoon hän pohtii, että syynä saattaa olla kiinnostuksen puute NHL:n suunnalta. Toisin sanoen Malamud näkee mahdollisena, ettei Devils ole löytänyt halukasta vaihtokumppania.

Asiaan on saatu myös kannanotto SKA-pomo Alexander Medvedeviltä.

– Me keskustelemme jatkosopimuksesta, sillä nyt hän haluaa jäädä tänne, Malamud kertoo Medvedevin kommentoineen asiaa.

Kovalchukin on uskottu haluavan jatkaa uraansa joko New Yorkin alueella tai Floridassa, tarkemmin sanottuna joko Islandersissa tai Aleksander Barkovin rinnalla Panthersissa, sillä kyseisten seurojen tiedetään hakevan maalintekijää. Kovalchuk on yhdistetty huhuissa myös Vegas Golden Knightsiin.

Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman puolestaan kertoo Kovalchukin hamunneen tiettävästi siirtoa New York Rangersiin, mutta manhattanilaisseura ei mitä ilmeisimmin ole ollut kiinnostunut viime kaudella KHL:ssä kovat tehot takoneesta konkarista.

Saattaa kuitenkin olla, että Kovalchukin maine on tehnyt niin sanotusti tuhojaan, eikä NHL-seuroilta yksinkertaisesti löydy kiinnostusta ottaa riskiä mielialapelaajana tunnetun venäläisen kanssa.

Toki myös se on mahdollista, että Kovalchuk todella haaveilee olympiapaikasta ja suunnittelee NHL-paluuta kenties vuoden päähän, sillä tuolloin hän ei olisi enää millään tavalla sidottu Devilsiin, jonka hän aikanaan jätti kesken pitkän sopimuksen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.