Pittsburgh Penguins pelaa jälleen Stanley Cupin finaaleissa, kun se voitti konferenssifinaaleissa Ottawa Senatorsin.

Penguinsin maalin suulla sarjan aloitti Marc-Andre Fleury, mutta hänet vaihdettiin kesken sarjan Matt Murrayhyn. Tuota tilannetta voisi ajatella hieman symbolisesti lopulliseksi vallanvaihdoksi Penguins-vahtien välillä, vaikka Murray pelasikin Fleurya enemmän jo runkosarjassa.

Fleurya on pitkin kautta huhuiltu joka puolella, mutta pelaajasiirtojen takarajalla hän pysyi vielä Penguinsissa. Kesän varaustilaisuuden aikaan tiedetään jo paljon enemmän, mutta ei ennen kuin finaalisarja päättyy.

Fleurylta kysyttiin sunnuntaina, kuinka hän on antanut Penguinsin maalivahtitilanteen vaikuttaa häneen, mutta kokenut veskari ei ollut siitä moksiskaan.

– En juuri ajattele sitä. Yritän elää päivä kerrallaan, mennä eteenpäin. Näemme, mitä tapahtuu kauden jälkeen, Fleury totesi NBC Sportsin artikkelissa.

Tänä vuonna Fleury sai pitkästä aikaa pelata pudotuspelikiekkoa, kun Murray loukkaantui. Fleury on ollutkin yksi syy sille, että Penguins pelaa edelleen. Fleurylta kysyttiin haastattelussa, olisiko Penguinsista helpompi lähteä tämän kauden jälkeen, kun hän on saanut vastuuta, toisin kuin viime keväänä.

– Ne muistot pidän aina mielessäni. Fanien tuki, hallin tunnelma ja se hauskuus, kun sain voittaa otteluita. Mutta silti toinen mestaruus olisi vielä parempaa.

Nyt roolina kannustaa muita

Fleury on seurannut nyt siis jo usean ottelun vaihtopenkiltä käsin. Tähän on tuskin tulossa muutosta, ellei Murray kärsi uudestaan loukkaantumisesta.

Fleury itse aikoo kannustaa joukkuetta, vaikka itse ei pääsisikään enää pelaamaan.

– En ole nyt maalissa, joten yritän rohkaista kavereita sekä kannustaa, ja jos vielä saan mahdollisuuden pelata, olen valmis.

– Minulla oli hauskaa voittaessani otteluita. Se (pelaava maalivahti) on valmentajan päätös ja kunnioitan sitä.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.