Nuorten suomalaispelaajien marssi parrasvaloihin on jatkunut vahvana viime kesän varaustilaisuuden jälkeen. Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi toimivat tässä tapauksessa oivina esimerkkeinä suomalaisen pelaajatuotannon kehityksestä.

Pelaajakehityksen tuotoksia saadaan ihailla jälleen kesäkuussa, kun NHL:n varaustilaisuus pidetään Chicagossa. Tällä hetkellä suomalaisten ennuste näyttää hyvältä, sillä listasta riippuen 5-6 suomalaisen on ennustettu menevän ensimmäisellä kierroksella.

Yksi ehdokkaista on Urho Vaakanainen, joka kiekkoili päättyneen kauden JYPin paidassa. Vaakanainen pelasi myös nuorten MM-turnauksessa, jossa Suomi tosin menestyi surkeasti, kun se joutui pelaamaan sarjapaikasta Latviaa vastaan.

Vaakanaista on pitkin kautta veikkailtu ensimmäisen kierroksen tai toisen kierroksen alun pelaajaksi. The Hockey Newsin mukaan ei ole kuitenkaan mitään epäselvyyttä Vaakanaisen varauskierroksesta, vaikka mennyt kausi ei sujunutkaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Hän selviytyi Liigassa viime kauden, mutta hän ei loistanut – se ei kehittänyt häntä. Hänellä on vahva luonne, ja hän on fyysinen, mutta hänen täytyy kehittää jääkiekkoilijan vaistojaan, nimetön skoutti totesi lehdelle.

– Hän on loistava luistelija ja hyökkäys on hänen aseensa. Hän on varma ensimmäisen kierroksen varaus.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.