NHL:n varaustilaisuus on aivan nurkan takana, sillä se pidetään kesäkuun lopussa Chicagossa. Nuoret pelaajat ovat matkanneet jo Pohjois-Amerikkaan testileireille, joiden perusteella monet seurat tekevät lopullisen pelaajavalintansa.

Tämän kesän varaustilaisuus tarjoaa suomalaisittain jälleen rutkasti jännitettävää, sillä useita suomalaispelaajia on ennakoitu ensimmäisen kierroksen varaukseksi.

Yksi näistä pelaajista on maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka torjui päättyneellä kaudella HPK:n A-nuoret mestariksi asti. Luukkonen oli myös mukana alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa, joka Suomen osalta päättyi hopeisiin mitaleihin.

Luukkonen muistetaan erityisesti viime vuodelta, kun hän oli voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Monet kykyjenetsijät sekä tv-kanavien asiantuntijat ovat nostaneet Luukkosen varaustilaisuuden parhaaksi eurooppalaiseksi maalivahdiksi.

– Hänellä on huippuosa-alueita. Hän on iso ja rauhallinen. Haluan kuitenkin kaivaa hieman syvemmältä hänen atleettisuuttaan. Onko hän luonnollinen atleetti? En ole varma vielä. Mutta jos se korjaantuu itsestään, ei ole mitään huolta, nimetön skoutti totesi The Hockey Newsille.

– Hänellä oli vaikea vuosi, mutta hän näytti itseltään vuoden lopuksi. Hän on niin iso kaveri ja liikkuu hyvin. Hän on Euroopan lupaavin maalivahti.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.