Jääkiekon MM-kisoja ovat häirinneet valtaisat jääongelmat, jotka Kölnin päässä pakottivat jopa keskeyttämään joitain alkusarjaotteluita.

Ennen kaikkea valtavaa hämmennystä aiheuttivat Slovakian maajoukkueen pelaamat alkusarjaottelut, sillä juuri näissä otteluissa jää oli jopa luokattoman heikossa kunnossa.

Nyt ongelmiin on kuitenkin löydetty syy, joka ei aivan ensimmäisenä tai edes toisena olisi tullut mieleen: vartaloöljy.

– Ongelmana on ollut tietty vartaloöljy, joka on jään kanssa kosketuksiin päästyään aiheuttanut ongelmia. Emme kuitenkaan syytä slovakialaisia, sillä he eivät tienneet tästä ja heidän pelaamiseen se vaikutti kaikkein eniten, IIHF:n MM-kisojen johtajana toimiva Franz Riendl kommentoi asiaa Eishockeynews-sivuston mukaan.

– Kyse oli niin yksinkertaisesta ongelmasta, ettei sellaista osattu edes ajatella.

Ongelmana on ollut nimenomaan tietynlainen vartaloöljy, jonka käyttö tullaan jatkossa kieltämään. Sen tarkoituksena on pelaajien osalta ollut viilentää ihoa.

– Se ei ole sopinut yhteen nykyaikaisten jääntekokoneiden kanssa. Näin ei olisi välttämättä tapahtunut pienemmillä ja ei niin moderneilla areenoilla.

– Pelaajat olivat suihkuttaneet sitä joka paikkaan, myös varusteisiin, ja kun he olivat jäällä, sitä levisi kaikkialle ja sen jälkeen zambonit levittivät sitä koko kaukaloon. Siitä on nyt tehty virallinen raportti ja olen onnellinen, että ongelma löytyi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.