Ruotsin tähtipuolustaja Victor Hedman oli vähällä menettää näkönsä perjantaina pelatussa MM-ottelussa Italiaa vastaan.

Hedman pelasi muiden joukkuekavereidensa tapaan eilisiltana Ruotsin 8-1-murskavoittoon päättyneessä ottelussa. Kaikki oli sujunut hyvin, sillä voittonsa lisäksi Hedman esiintyi erinomaisesti kaukalossa, vaikka ei yltänytkään tehopisteille.

Kun ottelua oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, hän joutui kokemaan todellisia kauhunhetkiä. Hän törmäsi yhteen Italian Michele Marchettin kanssa, italialaispelaajan olkapään osuessa samalla Hedmania päähän, sillä seurauksella, että hänen visiirinsä halkesi ja teki viillon hänen kasvoihinsa.

Daily Faceoff

@DailyFaceoff
Victor Hedman had his visor snap into his face last night 😧

Kuten yllä oleva twiitti osoittaa, Hedmanilla oli mukanaan roppakaupalla onnea. Visiirin tekemä viilto tuli nimittäin suoraan hänen vasemman silmän alueelle, viillon jatkuessa silmän alapuolelta silmän yläpuolelle ja hän selvisi tilanteesta säikähdyksen lisäksi neljällä tikillä.

Kyseessä ei ollut Hedmanin kohdalla ensimmäinen kerta, kun hänen visiirinsä rikkoutuu kontaktitilanteessa, joskin nyt kyseessä oli eri silmä.

– Tämä oli jo toinen kerta tänä vuonna, kun visiirini halkeaa ja aiheuttaa arven silmän alueelle, Hedman kommentoi tilannettaan Aftonbladetille.

Mikäli onnea ei olisi ollut matkassa, olisi NHL:n parhaaksi puolustajaksi ehdolla olevan Hedmanin näkö ja sitä kautta koko pelaajaura ollut vaarassa.

Lähes kaksimetrinen ja erinomaisesti liikkuva 26-vuotias ruotsalainen on pelannut toistaiseksi kaikissa Tre Kronorin viidessä MM-ottelussa ja summannut niissä kasaan tehopisteet 1+2.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.