Vegas Golden Knightsin GM:nä toimiva George McPhee haluaa saada kilpailukykyisen joukkueen jalkeille jo seuran historian ensimmäisellä NHL-kaudella.

Vadim Shipachevin hankinta seuran ykkössentteriksi, Pietarin SKA:sta, oli nerokas veto Golden Knightsin GM McPheeltä. Se nimittäin takasi hienoisen etulyöntiaseman, mitä tulee esimerkiksi toisen himoitun KHL-pelaajan, Evgeny Dadonovin kiinnittämiseen, sillä kaksikko oli yksi KHL:n tehokkaimpia tutkapareja.

Pohjoisamerikkalainen mediajätti ESPN näkee, että tämä saattaa houkuttaa myös Ilya Kovalchukin Vegasiin. New Jersey Devilsin GM Ray Shero vahvisti tiistaina Suomen aikaa venäläislaituriin liittyvien NHL-huhujen olevan tosia ja Kovalchuk haluaa siis tosissaan palata takaisin NHL:ään.

Lähtökohtaisesti Kovalchukin kohdella potentiaalisimpina vaihtoehtoina on pidetty New York Islandersia ja Florida Panthersia, sillä hänen perheen tiedetään haluavan asua jommassakummassa kaupungissa, mutta nyt myös Golden Knights on nostettu potentiaaliseksi vaihtoehdoksi.

– Me emme ole tulleet tänne leikkimään. Olemme palkanneet uskomattoman henkilökunnan ja aiomme tehdä saman pelaajien kanssa – hankkia laadukkaita pelaajia ja rakentaa voittavan joukkueen, McPhee paaluttaa ESPN:lle.

– En tiedä vielä, että miltä me tulemme näyttämään, mutta haluan joukkueen, jossa on kaikkea: taitoa, syvyyttä, kokoa, sisukkuutta ja nopeutta. Pystymmekö siihen jo ensimmäisenä vuotena? En tiedä, mutta siihen me pyrimme.

Sharksin tukala tilanne kuin kultasuoni Vegasille?

San Jose Sharksin kokeneet pelaajat Patrick Marleau ja Joe Thornton ovat tällä hetkellä ilman sopimusta. Vielä menneen runkosarjan aikana tämän uskottiin olevan vain nerokas veto Sharksin GM:nä toimivalta Doug Wilsonilta, sillä sopimuksettomassa tilassa heihin ei tarvitse käyttää laajennusdraftin osalta rajallisia suojauksia.

Putoaminen pudotuspelien 1. kierroksella on kuitenkin laittanut Sharksin johtoportaan miettimään, mitä he aikovat tehdä edellä mainitun kaksikon kanssa. Kalifornialaisseuralla on nimittäin palkkakaton alla tilaa ainoastaan 18 miljoonan dollarin verran ja rosterista löytyy kahdeksan tyhjää paikkaa.

Thornton ja Marleau veisivät yksistään jopa puolet tuosta tilasta, joten aika saattaa olla kypsä erolle. Tätä näkemystä vahvistaa myös se, että seuran on neuvoteltava pitkät jatkosopimukset Marc-Edouard Vlasicille sekä maalivahti Martin Jonesille, sillä heidän sopimukset ovat katkolla ensi kauden jälkeen.

ESPN:n toimittajana työskentelevä Chuck Gormley näkeekin tämän tarkoittavan mahdollisesti melkoista kultasuonta Golden Knightsille. Saattaa nimittäin olla, että Sharks on valmis kauppaamaan joko Thorntonin tai Marleaun, kenties molempien, neuvotteluoikeudet vegasilaisseuralle.

Mikäli toinen, tai molemmat, pelaajista siirtyisi Golden Knightsin paitaan, loisi se heti näiden kahden Tyynenmeren divisioonan joukkueen välille melkoisen rivalry-asetelman.