Kesken kuluvan kauden Brooklynin suunnalta kantautui tietoja, joiden mukaan New York Islanders saattaisi jäädä ilman kotia.

Islanders muutti Long Islandilta Brooklyniin, ja upouuteen Barclays’ Centeriin kaudeksi 2015-16. Areenan omistajat maksoivat isosti saadakseen NHL-seuran halliinsa, jossa pelasi jo NBA-seura Brooklyn Nets.

Sen jälkeen kaikki onkin mennyt pieleen. Fanit eivät ole seuranneet joukkuettaan tunnin mittaisen matkan päästä Long Islandilta Brooklyniin, vaan Islanders on kärsinyt vähäisistä katsojamääristä.

Sen lisäksi Barclays’ Centerissä, jota ei varsinaisesti olla suunniteltu jääkiekkoa varten, on kärsitty todella heikosta jään kunnosta. Yhteiselo on siis ollut kaikin puolin täydellinen fiasko ja myöskään Islandersin pelaajat eivät ole olleet kovinkaan iloisia muutosta pitkien harjoitusmatkojen vuoksi. Seurassa onkin pelätty, että ykköstähti John Tavares saattaisi jopa harkita lähtöä areenatilanteen vuoksi.

Samaan aikaan myös Barclays’ Centerin venäläisomistaja, joka on eri lähteiden mukaan asettanut areenan myyntiin, on tehnyt tappiota ja kaiken on kruunannut se, että Islanders on tuottanut valtavasti tappiota omistajaportaalle.

Newsday tietää kertoa areenan omistajien toimittaneen Islandersin johtoportaalle kirjeen, jossa on ilmoitettu, että jatkosta on päästävä yhteisymmärrykseen ensi vuoden tammikuun 1. päivään mennessä. Mikäli näin ei tapahdu, kummalla tahansa osapuolella on mahdollisuus irtautua sopimuksesta.

Islandersilla on mahdollisuus ilman sopimuksen jatkamista irtautua nykyisestä kotihallistaan ensi kauden päätteeksi tai vaihtoehtoisesti sitä seuraavan kauden jälkeen. Mikäli taas areenan omistajat eivät halua tehdä jatkoa, voivat he vaatia Islandersin lähtöä kauden 2018-19 jälkeen.

Islandersin omistajana toimiva Scott Malkin onkin jo tutkinut useita eri vaihtoehtoja seuransa uudeksi kodiksi ja yksi vaihtoehto on kokonaan uuden ja oman areenan rakentaminen, mihin hän tiettävästi on valmis.

– Uskoakseni kaikki näkevät, että Islandersilla on mahdollisuus luoda selkeästi jääkiekkoystävällisempi ympäristö seuralle ja sen Scott on myös sitoutunut tekemään, NHL:n komissaari Gary Bettman toteaa Sportsnetin mukaan.