Ruotsin MM-joukkueessa on lukuisia NHL:n kärkipuolustajia, ja yksi heistä on Dallas Starsia edustava John Klingberg.

Klingberg pelasi päättyneellä kaudella 80 ottelua ja iski niissä mukavat 49 (13+36) tehopistettä. NHL Suomella oli mahdollisuus haastatella Starsin tähtipuolustajaa Kölnissä, jossa Ruotsi pelaa oman alkulohkonsa.

Puhuttaessa roolista Starsissa, Klingbergillä oli selvä vastaus ja toivomus.

– Haluaisin ottaa vielä isompaa roolia. Uskon, että pystyn siihen tulevaisuudessa. Haluan pelata vahvasti isoja minuutteja ja ottaa roolia myös puolustuspäässä. Olen tehnyt paljon töitä sen suhteen – haluan kehittyä vahvaksi kahden suunnan pelaajaksi, Klingberg totesi NHL Suomelle.

– En halua olla pelkkä hyökkäyspään pelote. Haluan kehittyä monipuoliseksi kahden suunnan puolustajaksi. Uskon, että minulla eväät siihen.

Ruotsalaiset pelikaverit vakuuttivat lähtemään MM-kisoihin

Klingberg kuuluu siis Ruotsin hurjaan puolustukseen, joka on Erik Karlssonia vaille lähes paras, mitä se voi jalkeille vain saada. Taitavan ruotsalaisen mukaan päätös kisoihin lähdöstä oli helppo.

– Kaiken vaikeuksien jälkeen halusin päättää kauteni positiivisesti. Tiesin jo pian pudotuspelipaikkojen karattua, että haluan tulla tänne. Puhuin myös toisten ruotsalaisten kanssa ja moni kyseli, että tulenko mukaan. Se vaikutti.

– Meillä on joukkue, joka on tuttu toisilleen NHL:stä monen vuoden takaa. Se tekee tästä hauskempaa. Meillä on todella hyvät mahdollisuudet menestyä. Meillä on hyvät suhteet valmentajiin.

– Olemme kaikki kasvaneet Ruotsissa, joten tiedämme ison kaukalon metkut. Samalla kaikki ovat opetelleet pelaamaan pienessä askissa. Sen ansiosta pystymme ottamaan molemmista pelityyleistä vahvat puolet mukaan. Uskon, että se auttaa meitä.

Miten suhtautua olympialaisiin?

Klingberg toivoo edelleen vahvasti, että NHL-pelaajat voisivat osallistua ensi talven olympialaisiin. Hänen mukaansa useat pelaajat ovat hänen kanssaan samaa mieltä.

– Moni haluaisi mennä olympialaisiin. Uskon, että päätöksen myötä MM-kisat saattavat muuttua houkuttelevimmiksi pelaajille. Samalla kaikki pelaajat, joiden kanssa olen jutellut toivovat yhä, että NHL-pelaajat pääsisivät olympialaisiin. Katsotaan, mitä tapahtuu.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.