Kanada ja Slovenia kohtasivat toisensa sunnuntain avausottelussa jo kello 13.15 Suomen aikaa.

Kanada lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina, sillä olihan joukkueessa jälleen lukematon määrä NHL-tähtiä. Tasoero tuli selville varsin nopeasti, sillä Kanada voitti ottelun lopulta maalein 7-2.

Kanada osui kolmesti ensimmäiseen erään, joten ottelu oli jo käytännössä selvä, kun joukkueet siirtyivät ensimmäiselle erätauolle.

Ottelun tähtinä häärivät tehot 3+1 iskenyt Nathan MacKinnon ja 1+3 taiteillut Tyson Barrie. Molemmat pelaajat edustavat seuratasolla Colorado Avalanchella, jonka kausi sujui varsin murheellisesti.

Ottelun jälkeen 21-vuotias kanadalainen oli median edessä varsin tyytyväisenä niin ketjuunsa kuin myös koko joukkueen pelilliseen esitykseen.

– Kiekko löysi minulle koko ajan. Tein pari likaista maalia, ja (Jeff) Skinner ja (Claude) Giroux tekivät pelini helpoksi, MacKinnon totesi medialle.

MacKinnonin edustaman Avalanchen kausi sujui siis varsin surkeasti, sillä seura jäi NHL:n jumboksi. Epäonni jatkui varaustilaisuuden arvonnassa, jossa joukkue tippui kärkipaikalta neljännelle varausvuorolle.

MacKinnonille MM-kisat ovat erityisesti mahdollisuus pelata hyvää jääkiekkoa ja tietysti edustaa Kanadaa.

– Haluan edustaa maatani, mutta suurin asia on, että haluan pelata hyvää jääkiekkoa. Emme tehneet sitä juurikaan kauden aikana, joten luonnollisesti on mukava voittaa otteluita ja olla hyvä joukkue,