Liigan pudotuspelien pistepörssin voittanut Roope Hintz jättää kotimaan kaukalot taakseen ja siirtyy ensi kaudeksi Dallas Starsin organisaatioon.

20-vuotias suomalaishyökkääjä on Starsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2015. Viime kaudet hän on keskittynyt kuitenkin valloittamaan kotimaan kaukaloita ja sitä kautta kypsynyt pelaajana tutussa ympäristössä eteenpäin.

Päättynyt liigakausi osoitti kuitenkin sen, ettei Liigalla ole enää juurikaan Hintzille annettavaa. Hän tehtaili 44 runkosarjaotteluun ennätyspisteent 19+11 ja pudotuspeleissä jälki oli huimaa, sillä suomalaisnuorukaiselle kirjattiin 14 ottelussa tehot 3+11, mikä oikeutti koko pudotuspelien pistepörssin voittoon.

Kaikkein parasta osaamistaan Hintz tarjoili toistaiseksi uransa viimeiseksi jääneessä Liiga-pelissä, kun hän takoi pronssiotteluun tehot 1+4. Hänen edustamansa Helsingin IFK hävisi ottelun jatkoajalla 6-5, mutta Hintzin suorituksista se ei todellakaan jäänyt siis kiinni.

Hintzin sopimus Dallas Starsin kanssa on perinteinen kolmivuotinen tulokassopimus. Dallasissa kiekkoilevat niin ikään Kari Lehtonen, Antti Niemi, Esa Lindell ja Julius Honka.

Toimittajan sana:

Hintz lähtee tismalleen oikeaan aikaan kohti uutta mannerta ja taalakaukaloita. Suomella ei ole jääkiekkoilullisesti enää yksinkertaisesti Stars-hyökkääjälle annettavaa, joten aika oli nyt enemmän kuin kypsä.

Mitä todennäköisimmin Hintz aloittaa Pohjois-Amerikan uransa AHL:n puolella, sillä Dallas Starsin heikosti sujuneesta kaudesta huolimatta Teksasissa tavoitellaan menestystä isosti ja joukkueen hyökkäyspää onkin kunnossa. Toisin sanoen, jossain toisessa ympäristössä murtautuminen suoraan NHL:ään saattaisi olla helpompaa.

Toisaalta taas Hintzin muuntautumiskyky pelaajana saattaa poikiakin hänelle jopa suoran NHL-paikan ensi kauden avausotteluun, sillä hän pystyy pelaamaan niin ykkös- kuin neloskentässäkin.

Lopputulemana on todettava, että olisi pienimuotoinen ihme, mikäli Hintzin NHL-debyyttiä ei nähtäisi jo tulevalla kaudella. Hän on nimittäin nopea, fiksu ja suoraviivainen hyökkääjä, joka on kuin tehty NHL-kaukaloihin.