Debatti siitä, kuka on maailman paras jääkiekkoilija tiivistyy tällä hetkellä kahteen pelaajaan; Sidney Crosbyyn sekä Connor McDavidiin.

Siinä missä ensimmäisenä mainittu on käsittämätön hyvä pelinrakentaja, dominoi toinen luistelullaan. Näin niin kuin yksinkertaistetusti ja kärjistetysti.

McDavid väläyttelikin viime yönä luistinten käyttöään, kun Edmonton Oilers kohtasi kolmannessa pudotuspeliottelussa Anaheim Ducksin. Samaisessa ottelussa ankkalauma kavensi sarjan lukemiksi 2-1, kun se nappasi yön kamppailusta 6-3-voiton.

McDavid kuitenkin loihti otteluun uskomattoman komean maalin, ja meidän suomalaisten harmiksi ”uhriksi” joutui Sami Vatanen. Puolustajan tehtävänä oli nimittäin pitää kyseisessä vaihdossa McDavid aisoissa, mutta vaikka Vatanen onkin hyvä luistimillaan, ei hänellä ollut lopulta mitään mahdollisuuksia nuorta kanadalaista vastaan.

McDavid oli aluksi selkä maalia päin ja hän luisteli samalla kohti siniviivaa. Tämän jälkeen nuorukainen teki uskomattoman nopea suunnanvaihdoksen ja Vatanen jäi tässä vaiheessa kuin se kuuluisa tikku… no, tiedätte kyllä mihin.

McDavid päätti komean suorituksensa laukomalla kiekon Ducks-vahti John Gibsonin selän taakse.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.