Kanadalaiset jääkiekkofanit ovat jotain ihan muuta. Etenkin tässä vaiheessa, kun kausi on edennyt siihen pisteeseen, että pudotuspelit ovat täydessä tohinassa, antavat kyseiset fanit kaikkensa oman joukkueen menestymisen eteen.

Kanadalaiset tunnetaan myös ystävällisenä kansana. Jos tönäiset kanadalaista, käy siinä luultavasti niin, että oman anteeksipyyntösi sijaan sinua pahoitellaan törmäämisestä. No, vitsi vitsinä.

Tässä on kuitenkin totuuden siemen, sillä kanadalaisfanit, tarkemmin sanottuna edmontonilaiset, antoivat ystävällisyydestä eilen oman taidonnäytteensä, kun Edmontonissa oli alkamassa Anaheim Ducks -sarjan kolmas ottelu.

Ennen kamppailun alkua kansallislaulut hoitaneen Brett Kisselin tekniikka petti, sillä mikrofoni ei toiminut kunnolla, kun vuorossa oli Yhdysvaltojen kansallislaulu.

Ystävälliset edmontonilaiset päättivät kuitenkin auttaa miestä hädässä, sillä loppuunmyyty Rogers Place lauloi yhdessä Yhdysvaltojen kansallislaulun. Se olisi käytännössä sama asia, jos Hartwall Arenan tekniikka pettäisi ja suomalaisyleisö laulaisi yhteen ääneen Ruotsin kansallislaulun.

No, ei aivan, mutta saitte varmasti kiinni.