Moni on varmasti jo tietoinen siitä, että New Jersey Devils sai haltuunsa ensi kesän varaustilaisuuteen sen kaikkein halutuimman; ykkösvarauksen tittelin.

Tällä se tulee huutamaan lavalle suurella todennäköisyydellä huippulahjakkaan Nolan Patrickin, vaikkakin sveitsiläinen Nico Hischier on haastanut kanadalaista läpi kauden.

Devilsin haltuunsa saama ykkösvaraus oli monelle myös suuri yllätys, sillä sen todennäköisyydet tähän olivat vain 8,5 prosentin verran.

Niin lähellä, mutta niin kaukana

Varausnumeroiden arvontatilaisuus on monimutkainen prosessi, josta harva on täysin perillä. Perusperiaate on kuitenkin se, että jokaiselle joukkueelle arvotaan neljä sattumanvaraista numeroa, joista määriytyy lopulta ykkösvarauksen saaja.

Devilsin numerot olivat 1, 5, 6 ja 12. Näiden avulla se sai niukasti ykkösvarauksen itselleen, sillä takana hengittivät erityisesti kaksi joukkuetta. Ja ei, Colorado Avalanche ei ollut edes tässä vaiheessa lähellä ykkösvarausta.

Nuo kaksi joukkuetta olivat Vancouver Canucks sekä Detroit Red Wings. Itseasiassa molempia joukkueita ykkösvarauksesta erotti vain yksi numero. Canucksin saamat numerot olivat nimittäin 1, 5, 6 ja 11 ja Red Wingsin 1, 5, 6 sekä 13.

Red Wingsin epäonni jatkui myös toisen varausvuoron kohdalla, sillä se oli tässäkin vain yhden numeron päässä. Philadelphia Flyers nimittäin voitti kyseisen varauksen itselleen numeroilla 5, 6, 8 ja 12. Red Wingsin vastaavat olivat taasen 5, 6, 8 sekä 13 ja Tampa Bay Lightningin 5, 6, 8 sekä 11.

Canucks valahti lopulta sijalle 5. ja Red Wings yhdeksänneksi. Molemmat siis tippuivat kaksi sijaa alaspäin.

Tiedot perustuvat Sportsnetin toimittaja Mike Johnstonin Twitter-tiliin.